GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

I danas snažna bura, u nastavku tjedna smirivanje vremena

I danas snažna bura, u nastavku tjedna smirivanje vremena
BURA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.09.2023 / 08:17
Autor: SEEbiz
ZAGREB - će biti pretežno sunčano i razmjerno vjetrovito, osobito duž obale. Ujutro će na jugu zemlje, a popodne mjestimice u unutrašnjosti biti prolazno umjerene, u gorju i povećane naoblake, no zadržat će se uglavnom suho.

Na kopnu se očekuje vjetar većinom umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim, a u drugom dijelu dana u postupnom slabljenju. Najviša dnevna temperatura na kopnu između 21 i 26, na moru od 26 do 31°C, objavio je jutros Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Na automatskoj postaji Prizna kod Senja jutros su izmjereni udari bure od peko 140 km/h.

Većinom sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom, osobito poslijepodne. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 12 do 15, a najviša dnevna od 24 do 26 °C.

Pretežno sunčano, sredinom dana i poslijepodne ponegdje s umjerenom naoblakom. Puhat će većinom umjeren sjeveroistočni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 12 do 14, a najviša dnevna oko 24 °C.

Djelomice sunčano, sredinom dana i uz mjestimice povećanu naoblaku, no uglavnom suho. Vjetar umjeren, ponegdje i jak sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 13, a najviša dnevna od 19 do 22 °C.

Pretežno vedro i sunčano. Puhat će umjerena do jaka, na udare mjestimice olujna bura, a poslijepodne će postupno slabjeti. More umjereno valovito i valovito, prema otvorenome u prvom dijelu dana ponegdje i jače valovito. Najniža temperatura zraka bit će od 13 do 17 °C, najviša dnevna od 26 do 28 °C.

Sunčano i vjetrovito. Umjerena i jaka bura, na udare mjestimice olujna, podno Velebita i orkanska, u drugom dijelu dana u postupnom slabljenju. Najniža jutarnja temperatura zraka od 17 do 21, u unutrašnjosti Istre niža, a najviša dnevna od 25 do 28 °C.

Pretežno sunčano i vjetrovito. Umjerena i jaka, na udare često i olujna bura, u drugom dijelu dana u postupnom slabljenju. Najniža jutarnja temperatura zraka od 20 do 24, u unutrašnjosti Dalmacije malo niža, a najviša dnevna od 26 do 31 °C.

Na snazi je i dalje najviši stupanj upozorenja na buru putem sustava Meteoalarm za područje pod Velebitom. Za ostatak obale na snazi je narančasto upozorenje zbog jake i olujne bure.

Na ovom području očekuju se udari bure koji bi mogli prelaziti 120 km/h.

"Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom", upozorava DHMZ.
"
"Utorak će na istoku Hrvatske biti sunčaniji od ponedjeljka i manje vjetrovit te podjednako topao. Povremeno će puhati umjeren sjeveroistočni vjetar, a najviša temperatura zraka bit će oko 25°C. Podjednako i u središnjoj Hrvatskoj, gdje sredinom dana može biti prolazno umjerene naoblake uz umjeren sjeveroistočnjak. Ujutro temperatura oko 13°C, najviša dnevna oko 24°C.

U gorju djelomice sunčano te uglavnom suho. Osobito u višim predjelima razmjerno vjetrovito, a još vjetrovitije na sunčanom sjevernom Jadranu. Umjerena i jaka bura, podno Velebita mjestimice s orkanskim udarima, malo će oslabjeti u drugom dijelu dana. Najviša temperatura zraka u gorju oko 21°C, na moru od 25 do 27°C.

U Dalmaciji sunčano i vjetrovito. U unutrašnjosti popodne prolazno oblačnije. Bura umjerena i jaka s olujnim, ponegdje moguće i orkanskim udarima, osobito prijepodne. More umjereno valovito i valovito, prema otvorenome jače valovito. Najniža temperatura zraka u zaobalju od 15 do 18°C, na obali i otocima između 19 i 22°C, a najviša dnevna od 26 do 31°C.

Podjednako toplo i na krajnjem jugu Hrvatske, na kojem će ujutro biti umjerene naoblake. Umjerena i jaka bura, nerijetko s olujnim udarima - puhat će veći dio i sutrašnjeg, poslijepodne pretežno sunčanog dana", najavio je meteorolog Izidor Pelajić za HRT.

Zbog vjetra za sav promet zatvorena je državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, javlja HAK.

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje. Obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama DC50 i DC27, Karin-Zaton Obrovački-Gračac, te Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Tagovi: bura, Senj, Velebit, Dalmacija, olujna bura
PROČITAJ I OVO
Ozbiljno jačanje austrijske krajnje desnice na Putinov pogon
DESNICA
Ozbiljno jačanje austrijske krajnje desnice na Putinov pogon
BEČ - Austrijska krajnje desna Slobodarska stranka već je godinu dana najpopularnija u državi, a mjesec dana uoči europskih izbora ta je podrška dosegla 30 posto
Prilično jak potres zatresao Slunj
PODRHTAVANJE TLA
Prilično jak potres zatresao Slunj
ZAGREB - Seizmografi Seizmološke službe zabilježili su u srijedu ujutro u 5 sati i 38 minuta prilično jak potres s epicentrom oko 15 km južno od Slunja.
Plenković: Milanović je mali miš, nastojimo približiti stavove s DP-om
HDZ I OPORBA
Plenković: Milanović je mali miš, nastojimo približiti stavove s DP-om
ZAGREB - Predsjednik HDZ-a i tehnički premijer obraća se javnosti nakon sjednice predsjedništva te stranke.
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
SLIKOVITO
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
ZAGREB - Novoizabrani saborski zastupnik Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govori o pregovorima o sastavljanju većine.
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
OPTUŽNICA
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
ZAGREB - Gotovo pola godine nakon što je u prometnoj nesreći ubio 40-godišnjeg Gorana Šarića, vinkovačko tužiteljstvo je podignulo optužnicu protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića. Optužnica je podignuta 25. travnja, na dan kada su Rafalei stigli u Hrvatsku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE