GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HSP AS prijavio Peru Ćorića zbog krađe, nestao i kip Ante Starčevića

HSP AS prijavio Peru Ćorića zbog krađe, nestao i kip Ante Starčevića
NEVJEROJATNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.10.2020 / 19:27
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednik HSP-a AS u stečaju Hrvoje Niče prijavio je bivšeg glavnog tajnika Peru Ćorića zbog krađe stranačkih predmeta, uključujući i kip oca domovine - Ante Starčevića, doznaje se u stečajnom postupku te stranke u kojem je novo ročište zakazano za 19. listopada.

Niče u prijavi ističe kako je Pero Ćorić tijekom 2017. i 2018. iz stranačke središnjice "protupravno prisvojio tuđe pokretne stvari koje su dio dugotrajne imovine" Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSP AS), vrijedne gotovo 70.000 kuna.

Primjerice, "umjetničko djelo - kip Ante Starčevića" procijenjen je na 2000 kuna, "nestala" govornica HSP AS na nešto od manje od 1100 kuna, promopult na gotovo 7200 kuna, a ukradeni konferencijski stol i stranački kuhinjski blok procijenjen je na 5200 odnosno oko 2400 kuna. No, osim toga, na popisu je i desetak računala i mobitela, ormar, televizor, uredski stolovi i čak deset konferencijskih stolaca, naravno - crnih, koje u HSP-u procjenjuju na 1254 kune.

"S obzirom kako se radi o osnovnim sredstvima rada stranke koja se nalaze kod osumnjičenika Ćorić Pere, postoji opasnost da taj isti te stvari sakrije ili uništi pa predlažemo da se hitno izvrši pretraga radi pronalaženja i izuzimanja stvari", navodi se u kaznenoj prijavi podnesenoj još 2018., a priloženoj uz ovotjedno izvješće o gospodarskom položaju HSP AS kao dužnika u stečajnom postupku.

Postupak radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Hrvatskom strankom prava dr. Ante Starčević (HSP AS) bio je pokrenut u travnju 2018., a sud je naložio zastupniku, ujedno i predsjedniku stranke Hrvoje Ničeu da u zakonskom roku dostavi izvješće o imovini, tražbinama, razlučnim i izlučnim pravima i sudskim postupcima vezanim uz dug te političke stranke.

Sudske odluke uslijedile su nakon što je Financijska agencija u veljači te godine podnijela prijedlog za otvaranje stečajnog postupka zbog neizvršenih osnova za plaćanje te stranke u neprekinutom razdoblju duljem od 120 dana i u ukupnom iznosu nešto većem od 250.000 kuna.

Kako se navodilo u prijedlogu Fine, ta politička stranka sa sjedištem u Zagrebu ima samo jednog zaposlenog, ali i oročen novac na nekim od čak 32 otvorena računa u dvije hrvatske komercijalne banke.

Stečaj nad HSP-AS-om otvoren je u veljači ove godine, prvo ispitno i izvještajno ročište zakazano za lipanj bilo je odgođeno zbog pandemije i žalbe na rješenje o otvaranju stečaja. No, početkom rujna Visoki trgovački sud je odbio tu žalbu te je novo ročište zakazano za 19. listopada.

Kako se ističe u izvješću stečajne upraviteljice, nakon otvaranja stečaja utvrđena je vrijednost pokretnina u vlasništvu HSP AS u iznosu od 751,84 kune, a za pokretnine u vrijednosti od 69.907,46 kuna koje se navodi da su ukradene "nema saznanja gdje se nalaze i u kakvom su stanju". Nadalje, kao imovina te stranke navode se "novčana sredstva u iznosu od 28.640 kuna" te "prava potraživanja prema jedinicama lokalne i područne samouprave u iznosu od 382.930 kuna".

Ćorić, koji je u osmom sazivu Sabora bio zastupnik tadašnje Domoljubne koalicije predvođene HDZ-om pod vodstvom Tomislava Karamarka, je krajem ožujka 2018. isključen iz HSP-a AS zbog kršenja etičkog kodeksa stranke i "rada protivno odlukama stranačkog predsjedništva".

Tagovi: HSP AS, Pero Ćorić, Hrvoje Niče, Ante Starčević
PROČITAJ I OVO
Španjolska vlada proglasila Madrid zonom katastrofe zbog snijega
NEVRIJEME
Španjolska vlada proglasila Madrid zonom katastrofe zbog snijega
MADRID - Španjolska vlada je u utorak proglasila Madrid i još sedam pokrajina "zonama katastrofe" nakon što je snježna oluja Filomena prije deset dana nanijela ti područjima osjetnu materijalnu štetu.
U Sloveniji otkriven mutirani soj koronavirusa
VIRUS
U Sloveniji otkriven mutirani soj koronavirusa
LJUBLJANA - U Sloveniji je u jednom laboratorijskom uzorku otkrivena mutirana varijanta novog koronavirusa, vrlo slična soju koji je prije toga otkriven u Engleskoj, a koji je mnogo zarazniji, odnosno brže se širi, objavila je u utorak Slovenska tiskovna agencija STA.
Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i 200-tinjak članova te podružnice napustili HNS
ODLAZAK
Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i 200-tinjak članova te podružnice napustili HNS
IVANEC - Gradonačelnik Ivanca i bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić s više od 200 članova ivanečke podružnice napustio je Hrvatsku narodnu stranku, izvijestio je u četvrtak u priopćenju navodeći kao razlog nezadovoljstvo politikom stranačke središnjice.
Njemačka produljuje mjere zatvaranja i uvodi nove
MJERE
Njemačka produljuje mjere zatvaranja i uvodi nove
BERLIN - Njemačka vlada planira produljenje aktualnih mjera zatvaranja do sredine veljače te uvođenje nekih novih, poput obveze rada od kuće gdje je to moguće, te nošenje određenih vrsta maski u javnom prijevozu i trgovinama, javljaju njemački mediji u utorak pozivajući se na izvore u kancelarskom uredu.
U Hrvatskoj 520 novozaraženih koronavirusom, 29 umrlih
NOVI PODACI
U Hrvatskoj 520 novozaraženih koronavirusom, 29 umrlih
ZAGREB - U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 520 novih slučajeva zaraze koronavirusom , a umrlo je 29 osoba, izvijestio je u utorak Stožer civilne zaštite RH.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE