GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbora

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbora
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2024 / 11:27
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora, a komisija Iustitia et pax poslala je poruku uoči izbora.

- Jedini cilj nam je pridonijeti općem dobru hrvatskog društva. Mi smo politički neutralni, poštujemo pluralnost hrvatskog društva, ali tri su nam cilja temeljna. Ovom izjavom želimo pozvati vjernike i ljude dobre volje na izbore, to nije samo građanska nego i vjerska dužnost. Izaći na izbore je minimum skrbi za opće dobro. Drugi cilj je pomoći vjernicima u donošenju suda. Postoji tendencija da zbog određenih nedavnih pojava se mnogi obeshrabre i odustanu od izlaska na izbore. Ako imamo političku nekulturu i postupke koji graniče sa zakonitošću, to nije razlog da se obeshrabrimo. Kao treće želimo da promotrimo neke stvari, poput programa. Zainteresirani smo za to kako pojedine političke opcije žele riješiti demografska pitanja, pitanja migracija', poručio je tajnik Komisije HBK-a Iustitia et pax Vladimir Dugalić.

- Nama nije svejedno kakav svjetonazor zastupa netko. Za nas je neprihvatljivo pobačaj u Ustavu i oni koji promiču rodnu ideologiju. Zanima nas i kako se koja politička opcija želi boriti s korupcijom', dodao je.

- Zadaće je svih političara tražiti i težiti ostvarivom općem dobru. Izbori nisu politička arena u kojoj je najvažnije pobijediti pod svaku cijenu', poručio je član Komisije Stjepan Baloban.

- I on podsjeća da je jedna od temeljnih zadaća izlazak na izbore jer se na izborima odlučuje o budućnosti naroda i države, ali i o budućnosti svakog građanina. Ali nije dovoljno samo izaći na izbore, potrebno je zaokružiti one liste i pojedince koji će na najbolji način zastupati hrvatske građane', kazao je.

- Nezdravi populizam je opasan', dodao je. Baloban je poručio građanima i da se 'ne daju zavesti od onih koji samo ukazuju na propuste, a ne nude rješenje za popravak situacije'.

- U kampanji postoji opasnost natjecanja u negativnom. Već duže vrijeme prisustvujemo vulgarizaciji političkog govora', poručio je.

Tagovi: biskupi, iustitia et pax, milanović, plenković, dugalić, baloban
PROČITAJ I OVO
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
NEVRIJEME
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
ZAGREB - U Hrvatsku je stigla najavljena promjena vremena. Posebno upozorenje objavio je i DHMZ.
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
POTVRĐENA KAZNA
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
ZAGREB - Visoki kazneni sud potvrdio je Damiru Škari (65) presudu od dvije i pol godine zatvora.
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
JASNA PORUKA
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
KIJEV - Potencijal oružanih snaga Rusije višestruko premašuje kapacitete Ukrajine, te stoga Kijev nema šanse da nastavi borbu bez pomoći Zapada, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ŠKOLE
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ZAGREB - Najcjenjenije srednje škole i međunarodni jezični kampovi iz Švicarske, Portugala, Španjolske, Italije, Belgije i Ujedinjenog Kraljevstva 20. travnja od 10 do 14 sati predstavit će svoje programe hrvatskim učenicima u Hotelu Sheraton.
Iran prijeti: Možemo odgovoriti u par sekundi
PRIJETNJE
Iran prijeti: Možemo odgovoriti u par sekundi
TEHERAN - Sve više visokih dužnosnika Irana upozorava, kako Izrael tako i Zapad, na posljedice moguće izraelske odmazde zbog povijesnog napada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE