GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska ima još 29 zaraženih koronavirusom, najviše u jednom danu

Hrvatska ima još 29 zaraženih koronavirusom, najviše u jednom danu
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2020 / 10:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U Hrvatskoj je do jutros još 29 pozitivnih na koronavirus u odnosu na zadnje podatke, što je najveći dnevni rast dosad - ukupno oboljelih sada je 157.

Obavljeno je ukupno 2.038 testiranja, a potvrđeno je da postoji lokalna transmisija bolesti, iako ministar Vili Beroš kaže da to u ovom času više nije relevantno.

- Dobro je to što je epidemiološka situacija u Hrvatskoj i dalje pod nadzorom, pogotovo ako se uspoređujemo s trendovima u okruženju. Dobro je i to što imamo podatke o kretanju osoba. No loše je to što pojedinci ne poštuju pravila određena u samoizolaciji i što određeni ne poštuju uputstva Stožera. Ozbiljno ovo shvatimo, jer samo pridržavanje mjera omogućuje da se epidemija nekontrolirano ne širi. Dok je nadziremo moguće je upravljati ovom situacijom i utjecati na njene ishode. Kad je ne poštujemo, postoji mogućnost nekontroliranog širenja. Kao ministar više ne molim nego zahtijevam da svi građani poštuju upute Stožera civilne zaštite. Potrebno je da svi najozbiljnije shvatimo ovu preporuku, rekao je ministar Vili Beroš.

Potvrdio je da su u Areni Zagreb završne pripreme za uspstavljanje sekundarnog centra, a takvi se kapaciteti pripremaju i u drugim gradovima.

Tagovi: koronavirus, Vili Beroš
PROČITAJ I OVO
Španjolski ministar vanjskih poslova oštro osudio izraelskog kolegu
OSUDA
Španjolski ministar vanjskih poslova oštro osudio izraelskog kolegu
MADRID - Španjolski ministar vanjskih poslova osudio je kao "skandalozan i užasan" video koji je objavio njegov izraelski kolega u kojem se sugerira da će Hamas biti zahvalan Španjolskoj zbog najavljenog priznanja Palestine, u situaciji kada raste svađa između Španjolske i Izraela oko rata u Gazi.
Tko je bio Tomo Buzov?
PROTIV ZABORAVA
Tko je bio Tomo Buzov?
ZAGREB - Redatelj Nebojša Slijepčević dobio je Zlatnu palmu za film "Čovjek koji nije mogao šutjeti" koji je posveta ljudskosti, onima koji, sve i da hoće, ne mogu šutjeti kad vide da stradaju nevini.
Dodik: Hrvatska izvršila agresiju na BiH, a Srbija nije
NJEGOVA LOGIKA
Dodik: Hrvatska izvršila agresiju na BiH, a Srbija nije
BANJA LUKA - Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik reagovao je danas na izjave hrvatskog ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana zbog knjige koja se promoviše u Sarajevu, a koja uključuje i Hrvatsku kao agresora na BiH.
Što se krije iza Putinove spremnosti na primirje u Ukrajini?
IZNENADNI MANEVAR
Što se krije iza Putinove spremnosti na primirje u Ukrajini?
MOSKVA - Petina Ukrajine za mir u istočnoj Europi, stoji u ponudi ruskog predsjednika Vladimira Putina nakon više od dvije godine rata.
Krovinović napadnut u Zagrebu
NAPAD
Krovinović napadnut u Zagrebu
ZAGREB - Vezni igrač Hajduka Filip Krovinović sinoć je napadnut u Zagrebu nakon utakmice Lokomotiva - Hajduk, a klub se oglasio priopćenjem za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE