GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatica poginula u teškoj prometnoj nesreći kod Venecije. Bila je trudna

Hrvatica poginula u teškoj prometnoj nesreći kod Venecije. Bila je trudna
TRAGEDIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.10.2023 / 20:01
Autor: SEEbiz
VENECIJA - Među 21 osobom poginulom u nesreći koja se dogodila u utorak oko 19:45 u Mestreu nalazi se pet ukrajinskih državljana te po jedan državljanin Njemačke, Francuske, Hrvatske i Italije, javlja Corriere della Serra pozivajući se na ukrajinsko veleposlanstvo i prefekta Venecije

U stravičnom slijetanju autobusa u blizini Venecije sudjelovalo je i dvoje hrvatskih državljana od kojih je jedna osoba nažalost poginula, potvrdila je Vlada.

'Obitelji preminule hrvatske državljanke izražavamo najiskreniju sućut', izvijestili iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Rekli su i da druga osoba iz Hrvatske teško ozlijeđena, ali je za sada stabilno.

Prema neslužbenim informacijama Slobodne Dalmacije, u autobusu je bio mladi bračni par iz Splita. Bili su na medenom mjesecu, a 24-godišnja Splićanka koja je poginula u nesreći bila je u visokom stupnju trudnoće.

'U strašnoj prometnoj nesreći u Italiji sudjelovalo je i dvoje hrvatskih državljana, od kojih je jedna osoba nažalost smrtno stradala, a druga je ozlijeđena. Obitelji hrvatske državljanke, kao i obiteljima svih stradalih putnika i premijerki Giorgiji Meloni izražavam duboku sućut', napisao je premijer Andrej Plenković na X-u (bivši Twitter).

Iz Vlade su naveli da je nadležni Generalni konzulat u Trstu u stalnom kontaktu s nadležnim tijelima i obiteljima te stoji na raspolaganju za svu konzularnu i drugu pomoć u okviru svoje nadležnosti.

Svi poginuli i ozlijeđeni bili su gosti kampa Hu u obližnjem mjestu Marghera, kamo su se vraćali nakon posjeta Veneciji. Nesreća se dogodila oko 19:45 u gradu Mestre, 9 kilometara od središta Venecije. Autobus s 40-ak talijanskih i stranih turista udario je u zaštitnu ogradu na nadvožnjaku, zatim se prevrnuo i pao s visine od nešto više od 10 metara na krov.

Među poginulima su dvoje djece te djevojčica za koju se zna da ima između 14 i 15 godina. Posljednje tijelo koje je izvađeno iz autobusa bio je vozač s talijanskim državljanstvom.

Čelnik regije Veneto Luca Zaia rekao je da je glavna pretpostavka trenutno da se vozač autobusa osjećao loše.

Tagovi: vENECIJA, NESREĆA
PROČITAJ I OVO
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
NEODREĐENO
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
ZAGREB - Iako su iz Upravnog odbora stranke Fokus još prije tjedan dana javili da su na sjednici odlučili da Fokus ne ulazi u većinu s HDZ-om i da je ta stranka spremna participirati u parlamentarnoj većini bez HDZ-a, Dario Zurovec koji je jedini iz Fokusa osvojio mandat još uvijek ne kaže decidirano NE HDZ-u.
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE