GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HRT: Objavljen natječaj za glavnog ravnatelja

HRT: Objavljen natječaj za glavnog ravnatelja
NATJEČAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.07.2021 / 11:56
Autor: SEEbiz/Glas Istre

ZAGREB - Nadzorni odbor Hrvatske radiotelevizije objavio je natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a, a na natječaj se može prijaviti u roku od 45 dana.

To je objavljeno na internetskim stranicama Hrvatske radiotelevizije, u rubrici Zaposlenja, gdje je i prenesena odluka o natječaju u Narodnim novinama od 21. srpnja.

''Prijava na natječaj za imenovanje Glavnog ravnatelja HRT-a s priloženim dokazima o udovoljavanju uvjetima podnosi se u zatvorenoj omotnici, u roku od 45 dana računajući od dana objave ovog javnog natječaja u Narodnim novinama, na adresu Hrvatska radiotelevizija, Nadzorni odbor , Prisavlje 3, 10000 Zagreb”, stoji u odluci.


Nadzorni odbor je dužan, u roku od osam dana od dana završetka roka za podnošenje prijava, otvoriti sve pristigle prijave te utvrditi njihovu valjanost sukladno odredbama natječaja, kao i utvrditi koji kandidati ispunjavaju propisane uvjete za imenovanje čelnika javne radiotelevizije.

O otvaranju zaprimljenih prijava Nadzorni odbor HRT-a dužan je sastaviti zapisnik, koji uz cjelokupno prikupljenu dokumentaciju te mišljenje NO-a ispunjavaju li podnositelji prijava zakonom propisane uvjete, treba dostaviti saborskom Odboru za informiranje, informatizaciju i medije na daljnje postupanje.

Nakon toga, saborski Odbor za medije obavit će razgovor s kandidatima koji ispunjavaju propisane uvjete te će podnijeti Saboru prijedlog imenovanja.


Glavnog ravnatelja HRT-a imenuje Sabor na plenarnoj sjednici većinom glasova svih zastupnika, a ako u roku 45 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava na ovom javnom natječaju Sabor ne imenuje glavnog ravnatelja HRT-a, javni natječaj će se poništiti, navodi se u odluci.

Natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a objavljen je nakon što Sabor prošlog petka nedavno uhićenog Kazimira Bačića razriješio dužnosti glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije, a za vršitelja te dužnosti imenovao Renata Kunića, ravnatelja Programa HRT-a.

Za Bačićevo razrješenje glasalo je 116 zastupnika, dvoje je bilo protiv, a za Kunićevo imenovanje 77 je bilo ‘za’, dvoje suzdržanih i 42 protiv.

Bačić je uhićen u nedavnoj antikorupcijskoj akciji policije i Uskoka, a na teret mu se stavlja kazneno djelo trgovanja utjecajem.

Tagovi: HRT, ravnatelj, natječaj
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE