GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrebak: izbori će biti u travnju ili svibnju

Hrebak: izbori će biti u travnju ili svibnju
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.02.2024 / 13:23
Autor: SEEbiz/n1

ZAGREB - Dario Hrebak, predsjednik HSLS-a, bio je gost N1 Studija uživo kod našeg Igora Bobića rekao je kad možemo očekivati parlamentarne izbore.

“Ja vam garantiram da će izbori sigurno biti u travnju ili svibnju”, rekao je u emisiji.

“Sve drugo nije sukladno političkoj logici. Nisam ja to čuo od nikoga, da ne bi mislili… Ja sam predsjednik liberalne stranke koja se priprema za izbore i moram znati kada bi izbori mogli biti. Ovo govorim prema svom osjećaju. Plenković će reći kada će biti izbori kada on to procijeni, to građane ne bi trebalo zanimati, mandat traje do rujna”, dodao je.

Hrebak je komentirao i prijedlog izmjena Kaznenog zakona i Vladinog kandidata za glavnog državnog odvjetnika.

Podsjetimo Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave, rekao je da će u Kazneni zakon i članak o spornom “curenju informacija” dodati još jedan stavak i reći da nema kaznenog djela ako su informacije otkrivene u interesu žrtve kaznenog djela, u interesu obrane u kaznenom postupku ili u drugom pretežitom javnom interesu. “Smatramo da sud u svakom konkretnom predmetu može procijeniti je li nešto od interesa”, rekao je. Na to se osvrnuo i Dario Hrebak.

“Premijer je došao s dodatnom opcijom i mislim da je to jako dobro, da je to jedan mudar potez. Ja sam bio zadovoljan i s prijašnjom formulacijom tog članka zakona gdje je jasno, ne znam što tu nije jasno, označeno tko je poticatelj, pomagatelj i počinitelj. To su kvalifikacije koje novinari ne mogu biti, to je jasno napisano. To je još jedan dodatni stavak u tom članku zakona gdje se uključuje žrtva postupka i sud, neće politika o tome odlučivati. Sud će odlučivati o tome je li neka informacija u javnom interesu, to je dodatni argument da se novinari mogu baviti svojim poslom”, rekao je Hrebak.

Tagovi: izbori, hrebak, plenković, hsls, hdz
PROČITAJ I OVO
Milić nakon pregovora: U procesu smo približavanja
PREGOVORI
Milić nakon pregovora: U procesu smo približavanja
ZAGREB - Završio je večerašnji novi krug pregovora HDZ-a i DP-a.
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ODLUKE
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić izjavio je u ponedjeljak da je DP na predsjedništvu stranke potvrdio da ne može biti dio većine u kojoj su SDSS i Možemo!
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
OČEKIVANJA
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
NOVA GRADIŠKA - Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 33. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade "Kune" u Novoj Gradiški, a tom prilikom dao je i izjavu za medije.
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
PORUKE
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
ZAGREB - Nakon sastanka s predstavnicima Domovinskog pokreta, pred kamere je stao šef SDP-a Peđa Grbin.
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
PORUKE
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izrazio je danas uvjerenje da će HDZ s Domovinskim pokretom već ovaj tjedan razgovarati o završnom obliku koalicijskog sporazuma za sastavljanje nove vlade, poručivši da nema razloga razmišljati o novim izborima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE