GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hong Kong ukida maske od 1. ožujka

Hong Kong ukida maske od 1. ožujka
MASKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2023 / 07:50
Autor: SEEbiz
HONG KONG - Hong Kong će odustati od obveze nošenja maski za Covid-19, rekao je u utorak izvršni direktor John Lee, u pokušaju da ponovno privuče posjetitelje i posao te obnovi normalan život više od tri godine nakon što su stroga pravila prvi put uvedena u tom financijskom središtu.

Ova mjera stupa na snagu od srijede, rekao je Lee na brifingu za novinare. Posebna administrativna regija Hong Kong jedno je od posljednjih mjesta na svijetu koje još uvijek nameće mandat maski.

I Hong Kong i Makao su slijedili kinesku politiku nulte zaraze virusom COVID-19 veći dio posljednje tri godine. Hong Kong je prošle godine počeo ukidati svoja stroga pravila o Covidu, ali nošenje maski ostalo je konstantno od 2020.

“Mislimo da je ovo najbolji trenutak za donošenje ove odluke. To je jasna poruka koja pokazuje da se Hong Kong vraća u normalu", rekao je Lee.

Na visokorizičnim mjestima kao što su bolnice, administratori mogu odlučiti hoće li zahtijevati od osoblja i posjetitelja da nose maske, rekao je.

Susjedna posebna administrativna regija Macao rekla je 26. veljače da će ukinuti zahtjeve za maskama povezanima s Covid-19 za većinu lokacija, osim za javni prijevoz, bolnice i nekoliko drugih područja.

Stanovnici kontinentalne Kine ne moraju nositi maske na otvorenom, iako ih vlasti potiču da to čine u javnim zatvorenim prostorima kao što su zračne luke i željeznički kolodvori.

Prelazak Hong Konga na ukidanje maski dolazi nakon što je njegova vlada ovog mjeseca pokrenula promotivnu kampanju pod nazivom "Hello Hong Kong" kako bi vratila turiste i tvrtke koji su se klonili te bivše britanske kolonije od 2020.

Hong Kong se čvrsto držao svog pravila o maskama, čak i u školama gdje su ih djeca od dvije godine morala nositi izvan svojih domova. Mnogi učenici i učitelji zabrinuti su zbog utjecaja na učenje i razvoj djeteta.

Tagovi: Hong Kong, maske, nošenje maski, NR Kina
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE