GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hezbolah: Izraelski dron pogodio je civilni automobil na jugu Libanona

Hezbolah: Izraelski dron pogodio je civilni automobil na jugu Libanona
OPTUŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2023 / 07:46
Autor: SEEbiz
BEHRZT - Troje djece i njihova baka poginuli su u nedjelju kada je izraelski dron pogodio njihov automobil u južnom libanonskom selu, priopćio je libanonski proiranski šijitski pokret Hezbolah i sigurnosni izvori.

Hezbolah je rekao da je dron pogodio automobil rođaka libanonskog novinara Samira Ayouba. Ayoub je putovao u jednom automobilu, a djeca njegove nećakinje i njihova baka u drugom. Državna novinska agencija (NNA) potvrdila je da su četvero mrtvih Ayoubovi rođaci.

Automobili su vozili između gradova Ainata i Aitaroun u nedjelju navečer kada su pogođeni u izraelskom zračnom napadu.

Hezbolah je u priopćenju rekao da su kao odgovor na “gnusni, brutalni zločin koji je počinio cionistički neprijatelj ovog poslijepodneva… borci Islamskog otpora (Hezbolah) bombardirali Kiyat Shmonu s nekoliko raketa Grad (Kaćuša)”.

Ayoub je za libanonsku televiziju al Mayadeen rekao da “(izraelska) okupacija ne može tvrditi da djeca u automobilu pripadaju pokretu otpora u Libanonu.”

“Izraelsko gađanje civila u agresiji na Libanon… gnusni je zločin pridodan evidenciji zločina okupacije”, rekao je privremeni libanonski premijer Nagib Mikati.

Arapski glasnogovornik izraelske vojske Avichay Adraee rekao je da “Hezbolah napada izraelske vojne lokacije i civilne gradove ne praveći razliku između civila i vojnog osoblja.”

Dodao je da je jedan od napada rezultirao smrću izraelskog državljanina.

“Teroristički Hezbolah nastavlja destabilizirati sigurnost na sjevernoj granici i neselektivno napada stanovnike sjevera, riskirajući stabilnost u južnom Libanonu”, rekao je.

Tagovi: Hezbolah Libanon, Iutrael
PROČITAJ I OVO
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
SUVERENISTI
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
ZAGREB - Nakon Domovinskog pokreta (DP) i Mosta tijekom prošlog vikenda još je jedna oporbena stranka ostala suočena s osipanjem svojih saborskih redova.
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
NEODREĐENO
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
ZAGREB - Iako su iz Upravnog odbora stranke Fokus još prije tjedan dana javili da su na sjednici odlučili da Fokus ne ulazi u većinu s HDZ-om i da je ta stranka spremna participirati u parlamentarnoj većini bez HDZ-a, Dario Zurovec koji je jedini iz Fokusa osvojio mandat još uvijek ne kaže decidirano NE HDZ-u.
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE