GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grmoja: Peruško oštetio Fortenovu u korist Vujnovca

Grmoja: Peruško oštetio Fortenovu u korist Vujnovca
OPTUŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.01.2024 / 12:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nikola Grmoja iz MOST-a u saboru je održao press-konferenciju o povezanosti Pavla Vujnovca i Fabrisa Peruška.

"Ja sam u posjedu sporazuma koji ćete dobiti na redakcijske mailove, Todorić želi osigurati da ne izgubi vrijedna zemljišta na Črnomercu i Trešnjevci, da Agrokor može u svakom trentuku otkupiti te tvrtke za jedan euro, a nakon 2013. za 200 tisuća eura i tako osigurati vlasništvo nad nekretninama...", najavio je Grmoja.

"Peruško je bio upoznat s činjenicom da su Stella Nekretnine i Ciglane Nekretnine zapravo Agrokorove tvrtke, kao i da Fortenova ima pravo prvokupa...", rekao je Grmoja na početku.

Zatim je opisao kako je PPD kupio od Zagrebačke banke potraživanje prema tvrtkama koje su bile vlasnice zemljišta na kojima se nalaze Konzumi na Črnomercu i Trešnjevci.

"Usprkos znatno većim ponudama, ja sam u posjedu te ponude, 43 milijuna eura, oni prihvaćaju ponudu PPD-a za iznos od 16 milijuna eura. Imate ponudu od 43 milijuna eura i to odbijaju. Kupuju se potraživanja od strane Pavle Vujnovca za 16 milijuna eura.

Što mu nedostaje? Nedostaje mu vlasništvo koje je kod mađarskih tvrtki koje Peruško može kupiti za 200 tisuća eura. Te tvrtke imaju u vlasništvu najvrednije nekretnine. Ali vlasništvo nad mađarskim tvrtkama preuzima Zdravko Mamić iz Osijeka, Vujnovčev partner. Umjesto da Fortenova koja ima pravo prvokupa to kupi.

Nakon što Peruško nije želio refinancirati dug ili otkupiit dug koji su te tvrtke imale prema ZABI nego je inzistirao da to učini Vujnovac, te otkupiti nekretnine za 200 tisuća eura, Vujnovac ima vlasništvo i potraživanja od 26 milijuna eura, Peruško sklapa nagodbu za isplatu tih potraživanja u iznosu od 26 milijuna eura, a prije je to odbio. Znači, kada Vujnovac preuzima ove tvrtke, Peruško sklapa nagodbu ...

Tagovi: GRMOJA, VUJNOVAC, PERUŠKO, TODORIĆ, FORTENOVA, AGROKOR, CIGLANA, ČRNOMEREC
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE