GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grlić Radman: Milanović je štetočina

Grlić Radman: Milanović je štetočina
OŠTRO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.01.2022 / 20:54
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman nazvao je predsjednika Zorana Milanovića štetočinom zbog spornih izjava o Ukrajini i posumnjao radi li predsjednik u hrvatskom ili nečijem tuđem interesu.

Milanović je prošli tjedan rekao da je Ukrajina korumpirana zemlja kojoj nije mjesto u NATO-u, da je bivši proruski predsjednik Viktor Janukovič zbačen vojnim udarom i da je uzrok krize na ukrajinsko-ruskim granicama unutarnja politika SAD-a.

U jeku napetosti s Rusijom Kijev je oštro reagirao na te izjave, koje su prenijeli i svjetski mediji.

"Mi ne znamo radi li on doista u korist hrvatskog interesa ili je nešto drugo u pitanju", rekao je Grlić Radman na HRT-u.

"On uopće ne radi svoj posao. Izolirao je zemlju, umanjio međunarodnu poziciju Hrvatske. Jako nam šteti, štetočina je", istaknuo je.

Dodao je da bi zbog vulgarnog nasilja prilikom predsjednikovih nastupa na televiziji trebalo stajati upozorenje "nije za djecu ispod 12 godina". Politiku predsjednika koji, kako tvrdi Grlić Radman, ne radi ništa, Grlić Radman je primijenio i na Bosnu i Hercegovinu, u kojoj se trenutno pregovara o promjeni izbornog zakona.

"Volio bih vidjeti da on nekog nazove, da kontaktira svoje kolege, piše pisma, upozorava", rekao je.

Dodao je da je Milanović 2010. u "crvenim šuškavcima“ dao podršku Željku Komšiću, hrvatskom članu kolektivnog predsjedništva BiH koji je izabran glasovima Bošnjaka. Predstavnici hrvatskih i bošnjačkih stranaka iz BiH jučer su završili trodnevni krug pregovora o izmjenama izbornog zakona bez konačnog sporazuma.

Grlić Radman je rekao da su Hrvati pritom bili najkonstruktivniji, dajući prijedloge i pristajući na ograničene promjene ustava. Optužio je bošnjačku stranu da odugovlači proces i da će zbog toga morati preuzeti odgovornost za moguću radikalizaciju i destabilizaciju.

Tagovi: Gordan Grlić Radman, Zoran Milanović, Željko Komšić
PROČITAJ I OVO
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
FORMIRANJE VLADE
Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
ZAGREB - Predsjednik Mosta Božo Petrov ponovno je u subotu pozvao Domovinski pokret (DP) da sudjeluje u formiranju antikorupcijske većine u Saboru i da odustane od koalicije s HDZ-om, i tako ispuni ono što je obećao svojim biračima u predizbornoj kampanji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE