GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grbin: Prosvjedom smo izborili izbore

Grbin: Prosvjedom smo izborili izbore
STA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.03.2024 / 19:45
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Stigle su i prve reakcije iz oporbenih redova nakon najave premijera Andreja Plenkovića da će Sabor biti raspušten najkasnije 22. ožujka, nakon čega će u roku od 30 do 60 dana, prema slovu Ustava, biti raspisani izbori.

Na tiskovnoj konferenciji u središnjici SDP-a medijima se obratio predsjednik te stranke Peđa Grbin.

- Prosvjed koji smo organizirali na Markovom trgu doveo do prvog koraka. Drugi korak je na građanima. Dosta je HDZ-a. Prvo što ćemo napraviti jest smijeniti Turudića, izbjeći sukob s EU zbog EPPO-ove istrage, a zatim realizirati naše programe. Hrvatska zaslužuje bolje', rekao je Grbin.

- Koliko znam, HDZ nije predstavio liste, nego nabrojao 11 hrvatskih muževa koji su poznati po tučama u noćnim klubovima', rekao je Grbin na pitanje kad će SDP objaviti svoje liste.

Otkrio je i da će SDP 16. ožujka Glavnom odboru predstaviti program, koji će biti 'kuća u kojoj će biti mjesta za sve'.

- Ako je Plenković spreman dovesti nas u sukob s EU kako bi zaštitio nekog iz svog najbližeg kruga, ne čudi me da je povjerio Obuljen Koržinek ulogu autorice programa', rekao je. Otkrio je i da će voditelj izbornog stožera biti šef šibenskog SDP-a Tonči Rastović.

- Cijelo odugovlačenje s izborima nije bilo potrebno. Mi se veselimo izborima, vjerujemo da će narod kazniti Plenkovićevu vladu koja izvozi Hrvate, a uvozi stranu radnu snagu', rekao je Nikola Grmoja iz Mosta.

Grmoja procjenjuje da je Plenković požurio s izborima zbog njuškanja EPPO-a oko slučaju Geodezija i ministrice Obuljen Koržinek.

- Nije htio da mu u mandatu uhite još jednu ministricu. Osim toga, izgleda da kalkulira, ako ne prođe na parlamentarnim izborima, poslije idu izbori za EU parlament pa može tamo pobjeći', rekao je Grmoja.

S njim se u neku ruku slaže i Sandra Benčić, kandidatkinja za premijerku iz redova Možemo.

- Svaki novi prosvjed, svaka nova afera za HDZ je sve veći problem. To je razlog zašto se sada ide u izbore. Mi smo i računali s izborima u travnju, napravili smo plan i još lani pokrenuli izradu programa', rekla je Benčić.

Tagovi: GRBIN, GRMOJA, BENČIĆ, MOST, MOŽEMO!, PLENKOVIĆ
PROČITAJ I OVO
Evo što je Vučemilović napisala u poruci o ostavci u Suverenistima
OSTAVKA
Evo što je Vučemilović napisala u poruci o ostavci u Suverenistima
ZAGREB - Vesna Vučemilović objavila je da je podnijela ostavku na sve dužnosti koje je imala u Hrvatskim suverenistima.
Penava o pregovorima s HDZ-om: Opcija su i novi izbori
PORUKE
Penava o pregovorima s HDZ-om: Opcija su i novi izbori
ZAGREB - Predsjednik Domovinskog pokreta i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, bio je na obilježavanju masakra 12 hrvatskih policajaca u Borovu prije 33 godine. Pritom je komentirao tu tužnu obljetnicu, ali i činjenicu da nikad nitko nije odgovarao za taj, ali i druge ratne zločine.
Obuljen Koržinek: Zgrožena sam, ne mogu ja snositi odgovornost
NERVOZA
Obuljen Koržinek: Zgrožena sam, ne mogu ja snositi odgovornost
ZAGREB - Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek bila je vidno nervozna nakon što su joj novinari citirali priopćenje EPPO-a.
Afera Geodezija: Uhićen bivši pomoćnik ministrice kulture, bivši dekan i profesor
EPPO
Afera Geodezija: Uhićen bivši pomoćnik ministrice kulture, bivši dekan i profesor
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja oglasio se o aferi na Geodetskom fakultetu vezanim malverzacije kod projekta snimanja zgrada nakon potresa, navodeći kako je ovog četvrtka uhićen bivši pomoćnik ministra kulture i medije, kao i bivši dekan Geodetskog fakulteta i bivši profesor tog fakulteta.
Raznesen bankomat u Vukomercu
PLJAČKA
Raznesen bankomat u Vukomercu
ZAGREB - Nakon deset dana pauze, nepoznati razbojnik ili, pak, više njih ponovno su se okomili na bankomat.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE