GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grbin pozvao Plenkovića na sučeljavanje

Grbin pozvao Plenkovića na sučeljavanje
POZIV
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2024 / 19:54
Autor: SEEbiz
ZADAR - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin pozvao je u utorak premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića da izađe na sučeljavanje i odgovori na sva neugodna pitanja na koja osam godina izbjegava dati odgovor.

“Ako si spreman za sve izazove, ako kažeš da sam patuljak, ‘ajde, dođi, pokaži se, pokaži tu hrabrost koju imaš kad odlaziš na neke intervjue gdje ti prethodno dostave pitanja”, poručio je Grbin u Zadru na predstavljanju liste koalicije Rijeke pravde za IX. izbornu jedinicu.

Ustvrdio je da je lako tako biti hrabar i pozvao ga da pokaže ima li hrabrosti izaći ne pred njega, ne pred novinare, nego pred građanke i građane Hrvatske.

Osvrnuo se na afere HDZ-ovaca Lovre Kuščevića, Gabrijele Žalac, Josipe Rimac i svih drugih.

“Kako su krali Kuščević i Žalac? Kako su krali svi drugi? Tko je ‘radost’, tko ‘lipota’ i ono najvažnije – tko je AP i gdje je odjednom nestao. Jer on kaže – ja to ne znam. On ne zna, ali svi mi znamo”, ustvrdio je Grbin.

Predsjednik SDP-a poručio je da kad je o krađi i korupciji riječ “jednim potezom kemijske olovke 90 posto korupcije u Hrvatskoj može nestati 17. travnja, kad hrvatski ljudi izađu na izbore i izaberu Rijeke pravde.

“Nakon toga, od 18. travnja, počinje naš posao. Posao za svako dijete u Hrvatskoj, za svaku ženu, za svakog muškarca, radnicu ili radnika, za svaku umirovljenicu ili umirovljenika. Za sve one koji u Hrvatskoj danas teško žive jer se zadnjih osam godina brinulo isključivo i jedino o njihovim džepovima, a ne o vašim potrebama”, rekao je Grbin.

Poručio je da će to promijeniti zajedno i naglasio da za sve “od vrtića do penzića” u programu imaju rješenje.

“Još je važnije da za sve imamo ljude koji su tu sa mnom, koji te programe mogu provoditi, a ne ostaviti ih samo da budu mrtvo slovo na papiru”, rekao je Grbin te ustvrdio da je “odnos prema umirovljenicima najveća sramota Plenkovićeve vladavine”.

Poručio je da će svaki dan mandata brinuti o svim “našim ljudima”.

“Vratit ćemo sve ono što su Plenković i njegova vlada u posljednjih osam godina hrvatskim ljudima oduzeli. Znamo kako, možemo to i hoćemo! Ali jedino i isključivo uz vašu pomoć. Izbor je jednostavan, ili HDZ-ova korupcija, kleptomanija, krađa i nesposobnost ili Rijeke pravde koje će Hrvatsku učiniti boljom. Treće opcije nema, zaključio je predsjednik SDP-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Tagovi: GRBIN, PLENKOVIĆ, ŽALAC, KUŠČEVIĆ
PROČITAJ I OVO
Milanović ne želi sazivati konzultacije o slaganju većine u Saboru
KONSTITUIRANJE SABORA
Milanović ne želi sazivati konzultacije o slaganju većine u Saboru

ZAGREB - Dok pregovarački proces o formiranju Vlade nije ograničen vremenom, jer nije propisan rok u kojem predsjednik Republike mora nakon izbora odlučiti o mandataru, drukčija je situacija kada je riječ o Saboru.

Slavi se Praznik rada, stigle i prve poruke sindikata: Radnici nemaju dostojne plaće
PRAZNIK RADA
Slavi se Praznik rada, stigle i prve poruke sindikata: Radnici nemaju dostojne plaće
ZAGREB - Međunarodni je praznik rada. Zagreb je proslavu organizirao u Maksimiru, grah se dijeli i u Splitu, a oglasit će se i sindikati.
Milanović i Plenković na obljetnici Bljeska, Rafalei letjeli nad Hrvatskom
OBLJETNICE
Milanović i Plenković na obljetnici Bljeska, Rafalei letjeli nad Hrvatskom
OKUČANI - Budnicom Orkestra Oružanih snaga ulicama Okučana jutros je počelo obilježavanje 29. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Bljesak kojom je oslobođena zapadna Slavonija, a središnja svečanost bit će kod Kocke vedrine, gdje se okupio državni vrh.
HDZ naručio anketu, žele znati što njihovi birači misle o ovoj temi
ANKETE
HDZ naručio anketu, žele znati što njihovi birači misle o ovoj temi
ZAGREB - HDZ je poznat po tome da malo toga prepušta slučaju. I prije ovih parlamentarnih izbora su provodili opsežne ankete i zato su bili od početka uvjereni u pobjedu.
Ozbiljno jačanje austrijske krajnje desnice na Putinov pogon
DESNICA
Ozbiljno jačanje austrijske krajnje desnice na Putinov pogon
BEČ - Austrijska krajnje desna Slobodarska stranka već je godinu dana najpopularnija u državi, a mjesec dana uoči europskih izbora ta je podrška dosegla 30 posto
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE