GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grbin donio odluku, dalmatinski SDP-ovci bijesni

Grbin donio odluku, dalmatinski SDP-ovci bijesni
SURADNJA S CENTROM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2024 / 19:53
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin dogovorio je koaliciju s pet stranaka centra, među kojima je i stranka splitskog gradonačelnika Ivice Puljka, unatoč žestokom protivljenju splitske organizacije i dalmatinskih SDP-ovaca.

Grbin Centar smatra jednim od važnijih partnera, pa je prema njima bio široke ruke uz predstavljanje suradnje kao ključno za buduće izbore. Ivica Puljak tako je dobio dva sigurna ulazna mjesta u X. izbornoj jedinici, te jedno rubnu, ali vrlo visoko 4. u IX. izbornoj jedinici.

Splitski gradonačelnik bit će na petom mjestu na listi, a njegova supruga i saborska zastupnica Centra Marijana Puljak na drugom, piše Jutarnji list.

SDP je na prošlim izborima dobio tri mandata u X. izbornoj jedinici, a sada se pretpostavlja da će Puljak preferencijalnim glasovima preskočiti mjesta i ući u Sabor, dok je Marijani Puljak ulazak u Sabor s drugog mjesta zagarantiran.

SDP-ovcima koji su bili kritični prema toj koaliciji, posebno je zasmetalo što bi 4. mjesto u IX. izbornoj jedinici mogao dobiti Damir Barbir, splitski gradski vijećnik koji je napustio SDP i priklonio se Puljku. Poznato je, naime, da je SDP u oporbi u Splitu i oštri su kritičari Puljkove vladavine.

U IX. izbornoj jedinici na prošlim je izborima SDP osvojio tri mandata, a sada računaju s tim četvrtim, tako da je lako moguće da će Puljkovi nakon izbora imati svoj Klub zastupnika u Saboru.

Centar je dobio i četvrto, te 12. mjesto u I. izbornoj jedinici, 11. u četvrtoj, 12. u VI., sedmo u osmoj, te sedmo i 11. u X. izbornoj jedinici. Ukupno su dogovorili 11 mjesta na listama.

Protiv ove Grbinove odluke glasali su nositelji lista u te dvije sporne izborne jedinice i potpredsjednici stranke Sabina Glasovac i Ranko Ostojić, dok je Mišo Krstičević, gradonačelnik Ploča bio suzdržan. I to je njihova poruka, odnosno jasna poruka njihove baze u Dalmaciji.

Ipak, kažu nam sugovornici, nije bilo svađe na Predsjedništvu, niti povišenih tonova, već su svi otvoreno rekli svoje mišljenje i na kraju je prihvaćena odluka većine, s kojom će onda Grbin izaći pred Glavni odbor stranke u ponedjeljak.

Tagovi: puljak, grbin, sdp, izbori, centar, glasovac, krstičević
PROČITAJ I OVO
Grbin: Most je pristao, možemo napraviti dobro za Hrvatsku
PORUKE
Grbin: Most je pristao, možemo napraviti dobro za Hrvatsku
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sudjelovao je na predstavljanju europske socijaldemokratske LGBTIQ+ kampanje u sklopu europskih izbora, koju su u sklopu Stranke europskih socijalista (PES) organizirali Queer Forumu njegove stranke i LGBTIQ+ mreža.
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
NAPADI
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
MOSKVA - Rusija je napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije, oštetivši opremu i ranivši najmanje jednog radnika, rekao je ukrajinski ministar energetike German Galuščenko.
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
POMOĆ
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
WASHINGTON - Ministarstvo obrane Sjedinjenih Američkih Država (Pentagon) najavilo je da će ubrzati isporuku raketa za protuzračnu obranu Patriot i topničkog streljiva Ukrajini.
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
TORNADO
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
WASHINGTON - Deseci tornada pogodili su središnji dio Sjedinjenih Država, uzrokujući značajnu štetu i ozlijedivši najmanje tri osobe prema vlastima, piše AFP.
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE