GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gradonačelnik Moskve uveo protuterorističke mjere

Gradonačelnik Moskve uveo protuterorističke mjere
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.06.2023 / 08:29
Autor: SEEbiz / H
MOSKVA - Gradonačelnik Sergej Sobjanin uveo je "protuterorističke mjere" u glavnom gradu Moskvi, suočen s eskalirajućim sukobom između ruske vojske i plaćenika Wagnera.

Sobjanin je u subotu ujutro na svom Telegram kanalu napisao da su na ulicama već uvedene pojačane kontrole prometa. Moguća su i ograničenja masovnih događanja, dodao je.

"Kao rezultat pristiglih informacija, u Moskvi se provode protuterorističke mjere za jačanje sigurnosti", napisao je Sobjanin. Zamolio je više od 13 milijuna stanovnika metropole za razumijevanje.

Guverner moskovske regije Andrej Vorobjov također je na Telegramu napisao o pojačanim sigurnosnim mjerama. Vorobjov je pozvao ljude da se, ako je moguće, suzdrže od putovanja osobnim automobilima prema južnoj Rusiji, gdje je situacija trenutno posebno napeta.

U petak navečer, čelnik privatne vojske Wagner Evgenij Prigožin optužio je rusko vojno vodstvo da je napalo kamp njegovih plaćeničkih trupa topništvom, helikopterima i raketama, ubivši mnoge njegove ljude. Zatim je zaprijetio da će očistiti rusko vojno vodstvo, rekavši da ima 25.000 ljudi pod svojim zapovjedništvom.

U subotu ujutro Prigožin je rekao da su njegove snage preuzele kontrolu nad vojnim objektima u južnom ruskom gradu Rostovu na Donu.

Tagovi: Sergej Sobjanin, mOSKVA, skupina Wagner, Wagner
PROČITAJ I OVO
Njemački mediji: Hrvatska će za 20 godina biti prazna
CRNE PROGNOZE
Njemački mediji: Hrvatska će za 20 godina biti prazna
BERLIN - Portal Redakcijske mreže Njemačke (RND) objavio je opširnu reportažu o životu u Hrvatskoj, „najmlađoj članici EU-a“. Riječ je o korupciji i visokoj inflaciji, o oduševljenju EU-om i mladima koji napuštaju zemlju.
Rekordan broj replika na Plenkovićevo izlaganje
SABOR
Rekordan broj replika na Plenkovićevo izlaganje
ZAGREB - Mandatar za sastavljanje nove vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas u Hrvatskom saboru predstavlja nove ministre, a nakon rasprave zastupnici će glasovati o povjerenju vladi koja će imati 18 ministarstva, od kojih tri pripadaju Domovinskom pokretu.
Novi ministar turizma od najma luksuzne vile godišnje zaradi 59.000 eura
VILA
Novi ministar turizma od najma luksuzne vile godišnje zaradi 59.000 eura
ZAGREB - Dosadašnji državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tonči Glavina (HDZ) zamijenit će stranačku kolegicu Nikolinu Brnjac na mjetu ministra turizma, pa je u prvi plan došla njegova imovinska kartica.
Orban: Fico je između života i smrti
KRITIČNO
Orban: Fico je između života i smrti
BUDIMPEŠTA - Slovački premijer Robert Fico je između života i smrti dva dana nakon atentata koji je šokirao Europu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za javni radio.
Ovo je popis svih ministara i sedam potpredsjednika Vlade
NOVA VLADA
Ovo je popis svih ministara i sedam potpredsjednika Vlade
ZAGREB - Mandatar i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u četvrtak navečer dostavio je Hrvatskom saboru popis ministara i program nove Vlade o kojima će u petak raspravljati i glasati saborski zastupnici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE