GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grad Pula radikalno reže troškove

Grad Pula radikalno reže troškove
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.05.2023 / 19:35
Autor: SEEbiz / Glas Istre
PULA - Od danas, tvrtki Pula sport službeno su pripojena tri gradska društva: Castrum Pula 97, Tržnica i Fratarski, dok je Pragrande pripojen Vodovodu Pula.

- Pripajanje donosi sa sobom veću učinkovitost i racionalizaciju troškova te prioritet stavlja na djelotvorniju i kvalitetniju uslugu građanima. Povezivanjem poslovnih procesa doći će do smanjenja troškova energenata, racionalizacije troškova eksternih usluga, efikasnije i stručnije će se upravljati imovinom društva, a smanjit će se i broj članova uprave i nadzornog odbora, izjavio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Očekuje se da će se sinergijom trgovačkih društava omogućiti svrsishodna provedba projekata od interesa za grad Pulu, učinkovito apliciranje na fondove EU te kvalitetna priprema za investicijske cikluse koji slijede.

Pula sport d.o.o. imat će dva člana Uprave: dosadašnji direktor Pula sporta Mario Peruško bit će predsjednik, a dosadašnji direktor trgovačkog društva Castrum Pula 97 Goran Pereša postaje član Uprave. Direktor Vodovoda Pula i dalje će biti Edo Krajcar. Svi stupaju na dužnost od sutra, 1. lipnja.

Direktor Fratarskog Nebojša Nikolić od sutra nastavlja raditi kao pročelnik Službe za poslove zastupanja Grada Pule, a za direktoricu Tržnice Gordanu Žmak očekuje se da nastaviti raditi poslove tržnice unutar Pula sporta.

U priopćenju Grada navodi se da je postupak pripajanja trgovačkih društava zadnji korak nakon višemjesečne podrobne analize. Međutim, ne navode hoće li Pula sport promijeniti ime s obzirom da sada pokriva i područje upravljanja tržnicom, stambenim zgradama i otokom Veruda. Sjedište nove tvrtke je u Domu sportova "Mate Parlov".

Tagovi: Grad Pula, Puls sport, Filip Zoričić, Castrum Pula 97, Tržnica, Fratarski
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE