GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Glas poduzetnika traži ostavku ministra Filipovića

Glas poduzetnika traži ostavku ministra Filipovića
OSTAVKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.07.2023 / 11:41
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Udruga Glas poduzetnika (UGP) u srijedu je zatražila ostavku ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića, ocjenjujući da on nije dovoljno stručan i ne štiti u dovoljnoj mjeri interese poduzetnika, osobito malih.

“UGP izražava duboku zabrinutost zbog nedopustivih postupaka ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića te zahtijeva njegovu ostavku”, kaže se u priopćenju.

Ocjenjuje se da je ministar Filipović od početka mandata pokazao “kroničan nedostatak stručnosti i sposobnosti” za obavljanje ministarske dužnosti.

“Cijelim nizom štetnih odluka ministar Filipović ugrozio je egzistenciju hrvatskih poduzetnika i njihovih obitelji”, smatra UGP.

Aktualni primjer, kako se navodi, “nekompetentnog i potencijalno korumpiranog postupanja ministra Filipovića” je upletenost u trenutnu aferu iz HEP-a, pri čemu UGP ističe da je prodaja plina po cijeni nižoj od nabavne, kao i njegova nabava po punjenju skladišta i prestanak tek po izlasku svega u javnost, “neprihvatljiva i svjedoči o ustaljenom neefikasnom upravljanju resursima”.

Među štetne poteze ministra Filipovića UGP ubraja i izmjene zakona o trgovini koje se tiču rada trgovina nedjeljom. U toj udruzi kažu da će samo 16 radnih nedjelja u godini biti pogubno, posebno za male obrtnike poput cvjećara, suvenirnica, pekara i malih trgovina kojima u prosjeku trećina prihoda na godinu dolazi iz radnih nedjelja.

“Ne smijemo zaboraviti ni zakašnjele i promašene reakcije ministra Filipovića prilikom uvođenja eura, natezanje s trgovačkim lancima i nepotrebno trošenje javnih sredstava na takozvanu aplikaciju za uspoređivanje cijena”, piše UGP.

Podsjetimo, neslužbeno se doznaje da je Andreju Plenkoviću prekipjelo i da je spreman smijeniti i Filipovića i šefa Uprave HEP-a Franu Barbarića.

Tagovi: Glas poduzetnika, Davor Filipović, Hrvatska elektroprivreda
PROČITAJ I OVO
Ajatolah Hamnei nakon nesreće: Iranski narod ne treba biti zabrinut
SMIRIVANJE
Ajatolah Hamnei nakon nesreće: Iranski narod ne treba biti zabrinut
TEHERAN - Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei pozvao je Irance da ne brinu za zemlju dok se nastavlja potraga za helikopterom u kojem je bio predsjednik Ebrahim Raisi, a doživio je nesreću na sjeverozapadu Irana.
O sudbini iranskog predsjednika nakon pada helikoptera još se ništa ne zna
POTRAGA
O sudbini iranskog predsjednika nakon pada helikoptera još se ništa ne zna
TEHERAN - Večeras je na sjeverozapadu Irana još uvijek u tijeku intenzivna potraga za helikopterom u kojem se nalazi predsjednik Ebrahim Raisi, javljaju tamošnji mediji i dužnosnici koji su ranije rekli da se dogodila helikopterska nesreća.
Banožić: Izneseno je puno toga što nije istinito
PREKINUO ŠUTNJU
Banožić: Izneseno je puno toga što nije istinito
ZAGREB - "Ja želim upravo da struka kaže svoje i tako da fizika objasni kretanje vozila. Ne samo kretanje vozila, brzinu vozila, ali isto tako i trenutak, odnosno sam kut sudara."
Teško sletio helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Raisija
INCIDENTI
Teško sletio helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Raisija
TEHERAN - Helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Ebrahima Raisija bio je uključen u incident dok je bio u posjeti sjevernoj regiji i njegovo stanje trenutno nije poznato, izvijestila je iranska poluslužbena novinska agencija Tasnim u nedjelju na platformi X.
Puljak: Sumnjamo da je Dabro stekao diplomu u Travniku
SUMNJE
Puljak: Sumnjamo da je Dabro stekao diplomu u Travniku
ZAGREB - Šef Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica i saborska zastupnica Centra Marijana Puljak gostovali su u emisiji HTV-a "Studio 4" te su govorili o političkim i društvenim aktualnostima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE