GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ekologija grada zbog otpada podnosi prijave protiv Grada i Tomaševića

Ekologija grada zbog otpada podnosi prijave protiv Grada i Tomaševića
PRIJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2023 / 14:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB . Udruga Ekologija grada prijavila je zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića Državnom inspektoratu, prenosi HRT. Tvrde kako su ga prijavili jer ugrožava zdravlje građana i stvara sveopći nered zbog propusta u organizaciji odvoženja otpada. Navode da se na brojnim mjestima u gradu otpad odlaže izvan za to predviđenih mjesta, čime se onečišćuju javne površine.

"Nije prvi put da se Grad Zagreb susreće s ovakvom situacijom. Sličnu smo imali prije 10-ak godina s glomaznim otpadom. Tada je Inspektorat ministarstva zaštite okoliša postupio rješenjem. Tražimo da se isto tako napravi i danas", poručio je Josip Pavlović, predsjednik udruge.

"Imamo najezdu štakora, nametnika, imamo najezde divljih svinja koje slobodno šetaju Zagrebom. Ovim putem postavljamo pitanje, da li se zakoni ove države ne odnose na Tomislava Tomaševića i aktualnu gradsku vlast", dodao je.

Naglasio je da redovito podnose prijave protiv svakog nezakonitog odlaganja otpada i da Državni inspektorat promptno reagira na prijave protiv pravnih osoba.

Ipak, kazao je kako Inspektorat ne reagira na prijave protiv Grada Zagreba.

"Tražimo reakciju, a isto tako danas predajemo kaznenu prijavu protiv Tomaševića kao odgovorne osobe zato što je svojim odlukama i postupcima potpuno unazadio i upropastio sustav gospodarenja otpadom Grada Zagreba, što za posljedicu dovodi ugrožavanje kvalitete života, ali i zdravlja i sigurnosti građana zbog navedenih razloga", priopćio je.

Pavlović smatra da postoji i osnova za kaznenu prijavu. Potvrdio je kako ima informaciju da je jutros na odlagalište otpada Jakuševec došla inspekcija, odnosno da je po zakonskoj obavezi došao kombinirani nadzor koji se redovno provodi godišnje.

"Inspektorat najavi Zagrebačkom holdingu da dolaze tad i tad te se gledaju papiri, dozvole. Prema tome ne očekujemo ništa puno. Imali smo prije godinu dana istu situaciju gdje smo dostavili snimke o nezakonitom odlaganju bio otpada na deponij, snimili smo s dronom, usporedili dozvole, dokumentirali, dostavili dokaze, međutim i tad je inspekcijski nadzor ustanovio da je sve u skladu sa zakonom", zaključio je.

Tagovi: Ekologija grada, josip Pavlović, Jakuševec, Tomislav Tomašević
PROČITAJ I OVO
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
JASNA PORUKA
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević se osvrnuo na proslavu Praznika rada, ali i druge političko-društvene teme.
Večeras novi potres kod Slunja
UZNEMIRENOST
Večeras novi potres kod Slunja
SLUNJ - Područje Slunja pogodio je još jedan potres magnitude 3.8 po Richteru, javlja Seizmološka služba RH. Potres je udario u 19.03 sati, a epicentar je bio oko 15 km južno od Slunja.
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
PREDSJEDNIK
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
BUDINŠČINA - Predsjednik Republike Zoran Milanović jutros je sudjelovao u obilježavanju 29. obljetnice VRO-a Bljesak u Okučanima, a zatim je posjetio Općinu Budinščina, gdje je sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Nakon toga stao je pred novinare.
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
NESLUŽBENO
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
ZAGREB - Prema izvorima Telegrama, dobro upućenih u dosadašnji tijek razgovora HDZ-a i DP-a, ti razgovori nisu odmakli daleko.
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PORUKE
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PULA - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u Puli da nemaju pravo odustati od antikorupcijske koalicije te da su SDP-ove pozicije jasne, ali se o tome moraju izjasniti Domovinski pokret i IDS.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE