GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dvoje poginulih i brojni ozlijeđeni u nevremenu u Zagrebu

Dvoje poginulih i brojni ozlijeđeni u nevremenu u Zagrebu
KAOS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.07.2023 / 18:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U snažnom nevremenu koje je danas poharalo Zagreb smrtno su stradale dvije osobe, dok ozlijeđeni još pristižu, potvrdila je to dr. Ljupka Hitrova za N1.

Brojka ozlijeđenih se još uvijek ne zna, a u gradu se zbraja materijalna šteta. Poplavljen je centar Zagreba, a sve javne službe su na terenu.

Snažno nevrijeme došlo je i do Hrvatske, a u Zagrebu vlada kaos i potop uslijed jake kiše, piše N1 televizija.

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više stotina poziva zbog srušenog drveća i prometne signalizacije po prometnicama i javnim površinama, oštećenja telefonskih i vodova električne energije, a jaki vjetar oštetio je krovove kuća, zgrada i gospodarskih objekata. U nevremenu je ozlijeđeno nekoliko osoba je zabilježeno dvoje mrtvih, potvrdila je dr. Ljupka Hitrova za N1.

“Imamo dvije muške osobe osobe koje su umrle uslijed pada stabala. Imale su višestruke ozlijede glave”, rekla je Hitrova.

Dodala je da se na zavodu rade specifikacije, ali da na području cijelog grada ima veći broj ozlijeđenih osoba, a neke su vrlo teško ozlijeđene.

“Radi olujnog nevremena koje je u popodnevnim satima zahvatilo Zagreb i okolicu trenutno Zagrebačka županija ima otvorenih 126 tehničkih intervencija, Grad Zagreb 54 dojave za tehničke intervencije i 29 intervencija u tijeku, Karlovačka 56 tehničkih intervencija te Sisačko-moslavačka županija 29 tehničkih intervencija.

Najveći broj intervencija odnosi se na uklanjanje stabala i granja s prometnica, odlomljenih krovišta, dimnjaka i reklamnih panoa kao i spašavanje osoba koje su ostale zarobljene u vozilima”, priopćili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Zbog velikog broja poziva (preko 700 poziva u 45 min.) ŽC 112 Zagreb otežano komunicira sa svim žurnim i komunalnim službama pa molimo građane za strpljenje.

Tagovi: nevrijeme u Zagrebu, Zagreb, nevrijeme
PROČITAJ I OVO
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ODLUKE
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić izjavio je u ponedjeljak da je DP na predsjedništvu stranke potvrdio da ne može biti dio većine u kojoj su SDSS i Možemo!
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
OČEKIVANJA
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
NOVA GRADIŠKA - Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 33. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade "Kune" u Novoj Gradiški, a tom prilikom dao je i izjavu za medije.
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
PORUKE
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
ZAGREB - Nakon sastanka s predstavnicima Domovinskog pokreta, pred kamere je stao šef SDP-a Peđa Grbin.
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
PORUKE
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izrazio je danas uvjerenje da će HDZ s Domovinskim pokretom već ovaj tjedan razgovarati o završnom obliku koalicijskog sporazuma za sastavljanje nove vlade, poručivši da nema razloga razmišljati o novim izborima.
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
NAJAVE
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez najavio je da neće podnijeti ostavku te da će ostati na mjestu premijera.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE