GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Đuro Horvat na meti istrage: Neću izići živ iz kuće

Đuro Horvat na meti istrage: Neću izići živ iz kuće
ISTRAGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2023 / 12:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) izvijestio je da je u suradnji s policijom u utorak u Hrvatskoj uhitio pet osoba zbog sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti, počinjenu na štetu Kohezijskog fonda EU.

U tijeku je provođenje hitnih istražnih radnji s ciljem prikupljanja dokaza, navode u priopćenju.

"Činjenice koje se provjeravaju odnose se na pet osoba i jedno trgovačko društvo, za koje se sumnja da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti vezano uz postupke javne nabave u okviru projekta izgradnje postrojenja za sortiranje prikupljenog otpada u Mihačevoj Dragi".

Ured europskog javnog tužitelja će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti, priopćio je EPPO.

Neslužbeno doznajemo da su osumnjičeni: bivša pročelnica riječkog gradskog Odjela za komunalni sustav Irena Miličević, njezin suradnik, savjetnik za kapitalne investicije u Odjelu za komunalni sustav Eddy Ropac, direktorica riječke Čistoće Jasna Kukuljan, direktor međimurske tvrtke Tehnix Đuro Horvat i Darko Žagar iz čakovečke tvrtke Žagar koja je izvela projektiranje i projektantski nadzor na projektu sortirnice Mihačeva Draga.

Istražitelji trenutno pretražuju njihove domove na riječkom i međimurskom području.

Đuro Horvat, vlasnik tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca koju Europsko tužiteljstvo zajedno sa službenicima riječke gradske uprave sumnjiči za malverzacije novcem Europske unije, zvuči ogorčeno i zbunjeno. Horvat se, stara škola, uvijek javlja na mobitel pa nam se javio i danas, dok je s policajcima čekao svog odvjetnika. Javio se i rekao da ga "nazovemo sutra".

Kad smo rekli zašto ga zovemo i da ga sutra možda nećemo moći dobiti, vlasnik jedne od najjačih hrvatskih tvrtki za izgradnju postrojenja za obradu otpada i višekratni dobitnik priznanja za najboljeg hrvatskog poduzetnika, uznemireno je rekao:

- Moj je patent zaštićen, optužili su me za njega, a ja imam sve to. Ja neću izići živ iz kuće. Moj je patent zaštićen, a oni su kriminalci mene optužili za moj patent. Pa svi vi o tome i o meni znate sve - rekao je za Jutarnji Đuro Horvat.

Tagovi: Đuro Horvat, tehnix, Irena Miličević, Eddy Ropac, Ured europskog javnog tužitelja
PROČITAJ I OVO
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
PRIBLIŽAVANJE
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
ZAGREB - "Pozicije su otvorene, sredinom idućeg tjedna vrlo ću otvoreno moći komunicirati ili da smo jako blizu dogovora ili od te priče neće biti ništa. Današnji dojmovi su pozitivni."
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
PREGOVORI
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
VUKOVAR - Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su danas u Vukovaru na neformalnom sastanku, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, nova saborska većina, iako još nije dogovorena, mogla bi se oformiti s 80 ruku.
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
PRITVOR
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
ZAGREB - Zagrebački Županijski sud je odredio mjesečni pritvor Davoru Trupkoviću, bivšeg bliskom pomoćniku HDZ-ove ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, javlja HRT.
Puhovski: Pupovac bi se mogao sam povući
ANALITIČARI
Puhovski: Pupovac bi se mogao sam povući

ZAGREB - Politički analitičar i profesor Žarko Puhovski gostovao je u N1 Newsroomu s Ankom Bilić Keserović i komentirao sastavljanje većine nakon parlamentarnih izbora održanih 17. travnja.

Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
REAKCIJE
Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
VUKOVAR - Nastavljaju se pregovori oko sastavljanja saborske većine i nove hrvatske vlade, a danas će predstavnici HDZ-a, koji je na izborima osvojio 61 mandat, s članovima Domovinskog pokreta razgovarati u Vukovaru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE