GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Duda u maloj prednosti pred Trzaskowskim

Duda u maloj prednosti pred Trzaskowskim
POLJSKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.07.2020 / 07:22
Autor: SEEbiz / H
VARŠAVA - Konzervativni predsjednik Andrzej Duda u maloj je prednosti pred liberalnim izazivačem, gradonačelnikom Varšave Rafalom Trzaskowskim, pokazuju ažurirane ankete nakon drugog kruga predsjedničkih izbora u Poljskoj.

Duda je prema ažuriranim anketama agencije Ipsos osvojio 51 posto glasova, uz marginu greške od jednog postotnog boda, što znači da je izborni rezultat i dalje neizvjestan.

Prve izlazne ankete pokazivale su da je Duda osvojio 50,4 a Trzaskowski 49,6 posto glasova.

Ažurirane ankete objedinjuju podatke iz izlaznih anketa i službene rezultate 90 posto biračkih mjesta na kojima su se provodile ankete.

Konzervativni predsjednik ima podršku vladajuće stranke Pravo i pravda i u početku je bio izraziti izborni favorit. Kampanja mu je bila žučljiva, prožeta homofobnim tonovima i napadima na nezavisne medije. Trzakowskog je optuživao da neće služiti poljskim već tuđim interesima.

Trzaskowski je s vremenom nadoknadio zaostatak, obećavši da će popraviti odnose s Europom i vetom blokirati zakone kojima bi se potkopavala načela pravne države.

Zbog pandemije koronavirusa prvi je puta svim građanima omogućeno dopisno glasanje. Pravo glasa imalo je oko 30 milijuna ljudi, uključujući 500 tisuća Poljaka izvan domovine.

Izborno povjerenstvo objavit će samo konačne rezultate izbora, ne i privremene, kao na dosadašnjim izborima.

Tagovi: Andrzej Duda, Rafal Trzaskowski, Poljska
PROČITAJ I OVO
Plenković otkrio imena tri potpredsjednika Sabora
OTKRIĆA
Plenković otkrio imena tri potpredsjednika Sabora
VELIKO TRGOVIŠĆE - Tehnički premijer Andrej Plenković i dalje ne želi otkriti sastav svoje buduće vlade. Ipak, obraćajući se medijima danas u Velikom Trgovišću, otkrio je dio detalja pregovora s budućim koalicijskim partnerima
Puljak prepušta mandat Viktoriji Knežević
MANDAT
Puljak prepušta mandat Viktoriji Knežević
SPLIT - Predsjednik Centra, gradonačelnik Splita Ivica Puljak saborski mandat stavit će u mirovanje, a umjesto njega u Sabor će ući predstavnica stranke Viktorija Knežević.
Dabro: U provedbi mjera očekujemo i podršku oporbe
OČEKIVANJA
Dabro: U provedbi mjera očekujemo i podršku oporbe
ZAGREB - Glavni tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro komentirao je kako napreduju pregovori s HDZ-om.
Anušić: Kadrovska križaljka je gotova
OTKRIĆA
Anušić: Kadrovska križaljka je gotova
ZAGREB - HDZ-ovac Ivan Anušić s novinarima je razgovarao o kadrovskoj križaljci i sastavljanju nove vlade. Kaže kako su HDZ i Domovinski pokret već dogovorili sve bitne stvari, ali o detaljima nije htio govoriti. To će, prema njegovim riječima, premijer.
Problemi procesa ulaska Albanije u EU
INTEGRACIJA
Problemi procesa ulaska Albanije u EU
Dok je u mnogim drugim državama Zapadnog Balkana pristupanje Europskoj uniji središnje pitanje i izvor ambicija da se poduzmu mjere, koliko god one male ili simbolične bile, piše Belgijski portal Europe Right Now.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE