GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dramatičan razvoj epidemije u Africi

Dramatičan razvoj epidemije u Africi
WHO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.03.2020 / 19:19
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Regionalna direktorica WHO-a za Afriku Matshidiso Rebecca Moeti upozorila je na "dramatičan razvoj" epidemije Covid-19 u Africi, gdje je četrdesetak zemlja zahvaćeno zarazom, dok je prije mjesec dana bila samo jedna.

"Stanje je jako zabrinjavajuće uz dramatičan razvoj. Došlo je do povećanja broja zemalja kao i povećanja broja zaraženih osoba", rekla je Moeti u razgovoru za kanal France24.

Prije mjesec dana, samo je jedna zemlja u afričkoj regiji WHO-a, tj. u subsaharskoj Africi i Alžiru bila zahvaćena. Dva tjedna kasnije bilo je zahvaćeno 5 zemalja s 50 slučajeva.

"Sada u zadnja dva, tri dana, imamo 39 zemlja s oko 300 slučajeva dnevno, ili ukupno 2234 zaraženih do sada", precizirala je.

"Do sada je umrlo 40 osoba i oko 70 je ozdravilo", pojasnila je regionalna dužnosnica Svjetske zdravstvene organizacije i pozvala afričke zemlje na intenziviranje svih akcija uz podršku WHO-a i partnera.

Prema podacima AFP-a na temelju službenih izvora, u petak u 12 sati Afrika je bilježila već 3300 slučajeva zaraze i više od 90 umrlih.

Unatoč mjerama koje je poduzelo četrdesetak afričkih zemalja, poput ograničenja kretanja, izolacije sumnjivih slučajeva, zabrane vjerskih i sportskih okupljanja, zatvaranja škola u 25 zemalja, taj kontinent je slabo pripremljen za veliku sanitarnu krizu, priznala je Moeti.

Ona je istaknula da se u afričkim kućanstvima živi u velikim obiteljima pa je teško smanjiti mogućnost širenja virusa.

Ipak je istaknula da postoje rezultati nekih nastojanja. Prije nekoliko tjedana je samo u dvije zemlje postojala mogućnost dijagnosticiranja, dok je to sada moguće u 42 zemlje.

Tagovi: koronavirus u Africi, Matshidiso Rebecca Moeti, koronavirus, Svjetska zdravstvena organizacija
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE