GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dodik o Muphyju: Zbog njegovih akcija RS ima problem s internetom

Dodik o Muphyju: Zbog njegovih akcija RS ima problem s internetom
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.01.2024 / 18:51
Autor: SEEbiz
BANJA LUKA - Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska (RS) Milorad Dodik ponovo je govorio o ambasadoru SAD-a u našoj zemlji Michaelu Murphyju te je kazao da je sve što je antidejtonsko u BiH nametnuo dio međunarodne zajednice na čelu sa američkim ambasadorom.

Drago mi je što je iskren u dijelu kada govori o sankcionisanju onih koji neće da se povinuju njegovim zahtjevima, pa smo tako, između ostalog, saznali da Republika Srpska ima probleme s internetom zbog akcija Michaela Murphyja. Šteta što nije odgovorio i na dilemu da li on stoji iza skorašnjih hakerskih napada na institucije Srpske", rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Dodao je da u Ustavu piše da se predsjednik ovog bh. entiteta bira na direktnim izborima od punoljenih birača i da je on tako i biran.

"Međutim, Aneks 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma propisuje da se visoki predstavnik u BiH bira na prijedlog strana u Vijeću sigurnosti UN-a. Možda Murphy može da izlobira i izjave u State departmentu protiv mene, čak i orden od svog predsjednika, ali ne može da izlobira odluku Vijeća sigurnosti UN-a po pitanju svog pulena Christiana Schmidta", rekao je Dodik.

A zatim se osvrnuo i na Murphyjevu reakciju povodom obilježavanja neustavnog Dana RS-a 9. januara.

"Murphy kaže da građani BiH očekuju da se ustanovi krivična odgovornost za obilježavanje Dana Republike (neustavni 9. januar, op.a.). Građani Republike Srpske su taj dan slavili u svojim domovima i na ulicama Srpske, da li u te građane o kojima Murphy govori on računa i one što su slavili", upitao je Dodik.

Poručio je i da će praksa obilježavanja ovog dana biti nastavljena.

"Iskoristio bih ovu priliku da mu zahvalim što se potrudio da preletima preko neba Republike Srpske američka avijacija uveliča proslavu 9. januara", rekao je Dodik.

Tagovi: dodik, murphy, dayton, internet
PROČITAJ I OVO
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
JASNA PORUKA
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević se osvrnuo na proslavu Praznika rada, ali i druge političko-društvene teme.
Večeras novi potres kod Slunja
UZNEMIRENOST
Večeras novi potres kod Slunja
SLUNJ - Područje Slunja pogodio je još jedan potres magnitude 3.8 po Richteru, javlja Seizmološka služba RH. Potres je udario u 19.03 sati, a epicentar je bio oko 15 km južno od Slunja.
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
PREDSJEDNIK
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
BUDINŠČINA - Predsjednik Republike Zoran Milanović jutros je sudjelovao u obilježavanju 29. obljetnice VRO-a Bljesak u Okučanima, a zatim je posjetio Općinu Budinščina, gdje je sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Nakon toga stao je pred novinare.
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
NESLUŽBENO
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
ZAGREB - Prema izvorima Telegrama, dobro upućenih u dosadašnji tijek razgovora HDZ-a i DP-a, ti razgovori nisu odmakli daleko.
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PORUKE
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PULA - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u Puli da nemaju pravo odustati od antikorupcijske koalicije te da su SDP-ove pozicije jasne, ali se o tome moraju izjasniti Domovinski pokret i IDS.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE