GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Deseti protest u Beogradu: Opozicija pozvala na subotnji skup ProGlasa

Deseti protest u Beogradu: Opozicija pozvala na subotnji skup ProGlasa
PROTEST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.12.2023 / 19:42
Autor: SEEbiz / N1 info
BEOGRAD - Deseti protest građana i opozicije okupljene oko koalicije "Srbija protiv nasilja" održan je večeras u Beogradu. Građani su se okupili ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK), a potom krenuli ka zgradi RTS-a, uz poruku da je "milion ljudi glasalo za ovu koaliciju, ali da ih Medijski javni servis ignoriše".

Ovom protestu prethodio je i protest studenata koji je danas organizovan u centru grada.

Podsetimo, aktivisti iz neformalne grupe Borba (Studenti protiv nasilja) predali su ponovo u Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave zahtev za otvaranjem biračkog spiska u sklopu zahteva da se istraže dešavanja prilikom izbora 17. decembra i da se oni ponište.

Protest građana i opozicije okupljene oko koalicije "Srbija protiv nasilja" završen je ispred zgrade RTS-a, odakle je poslat poziv na protest koji organizuje ProGlas u subotu, u 12 sati kod Terazijske česme.

Parandilović: Pola života neki od vas proveli su na ulicama, a RTS ignoriše većinsku Srbiju
Narodni poslanik Miloš Parandilović rekao je ispred RTS-a da "30 godina mi kao narod vodimo bitku protiv okupatorskih vlasti, a svejedno je da li je reč o Miloševiću ili Vučiću".

"Pola života mnogi od vas proveli su na ulicama, boreći se protiv raznoraznih diktatora, ova televizija iza nas, koja bi trebalo da bude javni servis i izveštava nas o svemu što se dešava, potpuno ignoriše većinsku Srbiju, jer imajmo na umu da su ovi izbori pokradeni i da je vlast u Beogradu izgubila SNS", rekao je Parandilović.

Dosetili su se, dodao je, nečeg što nije ni Milošević - da "dovode naše sunarodnike u desetinama hiljada na dan zbora da sa promenjenim prebivalištem glasaju u Beogradu".

"Živimo u državi koja je oteta od strane Vučića. Nije ovo borba samo nas političara, već svih nas. Ako ovu bitku izgubimo, nećemo imati za šta da se borimo. Ovo je borba za goli život, borba nas kao naroda da živimo u slobodnoj zemlji", kazao je on i zamolio ljude koji rade u RTS da se ponašaju odgovorno.

Narodni poslanik Radomir Lazović obratio se okupljenima ispred zgrade RTS-a i kazao da će predstavnici opozicije tražiti međunarodnu podršku za formiranje međunarodne nezavisne komisije koja će istražiti nepravilnosti oko proteklih izbora, potom da će raditi kroz naše institucije, kako bi im "dali priliku da utvrde nepravdu", te da će, naposletku, "držati vatru protesta".

"Zato vas i pozivamo na nenasilan protest 30. decembra", rekao je on, dodajući da će oni podržati studente.

Kako javlja reporter N1 iz Takovske ulice, kolona građana stigla je do zgrade RTS-a, a razlog zašto se večeras ide do Javnog servisa je taj što je RTS, prema rečima okupljenih, ignorisao protest, nije valjano obavestio stanovnike Srbije o tome šta se u Beogradu dešava, te da je veoma malu minutažu posvetio protestu.

Tagovi: protest.beograd, proglas
PROČITAJ I OVO
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
SUVERENISTI
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
ZAGREB - Nakon Domovinskog pokreta (DP) i Mosta tijekom prošlog vikenda još je jedna oporbena stranka ostala suočena s osipanjem svojih saborskih redova.
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
NEODREĐENO
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
ZAGREB - Iako su iz Upravnog odbora stranke Fokus još prije tjedan dana javili da su na sjednici odlučili da Fokus ne ulazi u većinu s HDZ-om i da je ta stranka spremna participirati u parlamentarnoj većini bez HDZ-a, Dario Zurovec koji je jedini iz Fokusa osvojio mandat još uvijek ne kaže decidirano NE HDZ-u.
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE