GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Danas i sutra prijete ozbiljna nevremena

Danas i sutra prijete ozbiljna nevremena
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.07.2023 / 07:28
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - Olujno nevrijeme koje je u srijedu popodne pogodilo kontinentalnu Hrvatsku odnijelo je dva života u Zagrebu i dva u Slavoniji, u glavnom gradu Hrvatske više je desetaka ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta je velika.

Dva muškarca, 50-godišnji pješak te 48-godišnji vozač, preminula su na mjestu nesreće uslijed pada stabla, a život je izgubio i 40-godišnjak iz općine Cernik u Brodsko-posavskoj županiji, koji je bio u automobilu na koji je palo stablo. Poginuo je i vatrogasac kojem je pozlilo tijekom intervencije u Tovarniku u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Stotinjak je ozlijeđenih, najviše u Zagrebu.

Danas se očekuju nova ozbiljnija nevremena, gotovo za cijelu zemlju oglašen narančasti alarm
Danas i sutra očekuju se nova ozbiljnija nevremena.

Prema prognozi DHMZ-a, danas će biti barem djelomice sunčano i nestabilno. Na zapadu kiša već prijepodne, a od sredine dana pljuskovi i grmljavina u većini kopnenih predjela te na sjevernom Jadranu. Pritom će pljuskovi lokalno biti izraženi, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme uz prolazno jak i olujni vjetar, osobito krajem dana.

U Dalmaciji će biti pretežno sunčano, a navečer su na sjevernom dijelu mogući pljuskovi. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni. Na Jadranu jugozapadni i južni vjetar te jugo. Najviša dnevna temperatura između 27 i 32, na Jadranu od 31 do 36 °C.

Izdano je narančasto upozorenje za cijelu zemlju zbog mogućih grmljavinskih nevremena. Samo je na dubrovačkom području na snazi crveno upozorenje na toplinski val.

"BUDITE SPREMNI na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu", upozorava Meteoalarm.

Vjerojatnost za grmljavinsko nevrijeme je iznad 70 posto u karlovačkoj regiji (uključuje Baniju), Lici i Gorskom kotaru, riječkoj regiji (uključuje Istru), splitskoj regiji i kninskoj regiji, a iznad 60 posto u zagrebačkoj regiji (uključuje sjever Hrvatske i veći dio središnje Hrvatske) te u osječkoj regiji (uključuje Slavoniju, Baranju i Srijem).


I sutra se u gotovo cijeloj zemlji očekuju nevremena, viši stupanj upozorenja vrijedi za većinu kontinentalne Hrvatske.

Za sutra DHMZ prognozira promjenjivo i nestabilno uz mjestimične pljuskove i grmljavinu, češće i izraženije u noći te ponovno poslijepodne. Lokalno se očekuje grmljavinsko nevrijeme uz jak i olujan vjetar. U Dalmaciji sunčanije, osobito na jugu, a na sjevernom dijelu u noći i ujutro ponegdje izraženi pljuskovi.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, u gorju jugozapadni. Na Jadranu jugo i jugozapadnjak, prema večeri i jaka bura. Najniža temperatura od 15 do 19, na Jadranu od 21 do 27 °C. Najviša dnevna temperatura zraka od 24 do 28, na Jadranu većinom od 29 do 34 °C.

Narančasto upozorenje zbog nevremena sutra je na snazi za zagrebačku te osječku regiju. Vjerojatnost za grmljavinsko nevrijeme u te dvije regije je iznad 70 posto, a nevrijeme je moguće u noći na subotu i ponovno u subotu popodne.

Žuto upozorenje izdano je za ostatak Hrvatske, a za dubrovačku regiju ponovo je izdano crveno upozorenje zbog toplinskog vala.

Tagovi: nevrijeme, opasno nevrijeme, DHMZ
PROČITAJ I OVO
Milić nakon pregovora: U procesu smo približavanja
PREGOVORI
Milić nakon pregovora: U procesu smo približavanja
ZAGREB - Završio je večerašnji novi krug pregovora HDZ-a i DP-a.
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ODLUKE
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić izjavio je u ponedjeljak da je DP na predsjedništvu stranke potvrdio da ne može biti dio većine u kojoj su SDSS i Možemo!
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
OČEKIVANJA
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
NOVA GRADIŠKA - Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 33. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade "Kune" u Novoj Gradiški, a tom prilikom dao je i izjavu za medije.
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
PORUKE
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
ZAGREB - Nakon sastanka s predstavnicima Domovinskog pokreta, pred kamere je stao šef SDP-a Peđa Grbin.
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
PORUKE
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izrazio je danas uvjerenje da će HDZ s Domovinskim pokretom već ovaj tjedan razgovarati o završnom obliku koalicijskog sporazuma za sastavljanje nove vlade, poručivši da nema razloga razmišljati o novim izborima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE