GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čičak otkrio kako se zakačio s Perkovićem i što misli o Milanoviću

Čičak otkrio kako se zakačio s Perkovićem i što misli o Milanoviću
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2022 / 21:31
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak na N1 je govorio o zahtjevu za pomilovanje Zdravka Mustača i Josipa Perkovića.

"Znakovito je da je potpis na zahtjev za pomilovanje od 110 generala stavilo samo njih šest ili sedam, prema tome to nema takvu političku snagu kakvu bi netko htio dati. Tko pita žrtve kako im je bilo u sustavu kojeg simboliziraju Perković i Mustač, u ovom slučaju, koji su iza sebe ostavili 70-tak mrtvih do '89. godine i kako smo se mi osjećali tada od tog režima? Osim toga upravo na današnji dan otvara se spomenik Holokaustu. Najbolji prikaz toga kako se odnosimo prema žrtvama komunističkog terora vidi se u činjenici da je Hrvatska jedina država, postkomunistička, koja nema spomenik žrtvama komunizma. Hoćemo li mi i sada čekati 40, 50 godina da se podigne spomenik kako se i danas otvara spomenik žrtvama Holokausta?", kazao je Čičak.

Dodao je i da njegova obitelj, ali i obitelj njegove supruge, imaju članova koji su kao politički zatvorenici proveli dio života u pritvoru, a on sam je rekao da je zadnji put bio u pritvoru 1987. godine, iz kojeg je izašao, kako je rekao, nakon dvotjednog štrajka glađu, tijekom kojeg je bio samo na vodi.

Prepričao je i trenutak kada ga je nazvao Perković: "Onda smo se nas dvojica žestoko zakvačili i moja supruga koja je to slušala se prepala do te mjere da sa mnom više nikada nije htjela izaći van, a kada bismo izašli zajedno van, ona je hodala dva metra iza mene od straha da ako mene netko ubije, da se ona može brinuti o djeci".

Osvrnuo se i na predsjednika Zorana Milanovića i njegov sukob s premijerom Andrejem Plenkovićem u svezi ostavštine UDBA-e kada predsjednik kaže da djeca takvih roditelja nemaju pravo govoriti.

"Pa ne mogu djeca odgovarati za grijehe svojih roditelja. Jako mi je teško što ću ovo reći, ja sam s Milanovićem jako dobar i govorim mu da želim biti ponosan na osobu koja je predsjednik države. Ja više ne mogu biti ponosan na to da je on predsjednik hrvatske države i ja se toga stidim. Rječnik koji je on jučer upotrebljavao, to je nešto strašno. Mi živimo u vremenu poslije, korone, poslije potresa i onda nas još naši političari raz*ebavaju u glavu. Ispričavam se, ali mene to boli. Sad sam tu sličan Milanoviću, a njega kritiziram", kazao je Čičak.

"Ja sam to njemu osobno rekao. Ja sam ipak čeznuo za tom hrvatskom državom kakva je da je. Rekao je da je to pravo na moje mišljenje. Razgovaramo muški, tvrdo, ali se ne vrijeđamo", rekao je Čičak i dodao "Ne mogu podnijeti da on tako sramoti moju državu".

Tagovi: Ivan Zvonimir Čičak, Josip Perković, Zdravko Mustač, Zoran Milanović
PROČITAJ I OVO
Plenković: Milanović je mali miš, nastojimo približiti stavove s DP-om
HDZ I OPORBA
Plenković: Milanović je mali miš, nastojimo približiti stavove s DP-om
ZAGREB - Predsjednik HDZ-a i tehnički premijer obraća se javnosti nakon sjednice predsjedništva te stranke.
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
SLIKOVITO
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
ZAGREB - Novoizabrani saborski zastupnik Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govori o pregovorima o sastavljanju većine.
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
OPTUŽNICA
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
ZAGREB - Gotovo pola godine nakon što je u prometnoj nesreći ubio 40-godišnjeg Gorana Šarića, vinkovačko tužiteljstvo je podignulo optužnicu protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića. Optužnica je podignuta 25. travnja, na dan kada su Rafalei stigli u Hrvatsku.
Ovo je nova Vlada Srbije
VUČEVIĆ PREMIJER
Ovo je nova Vlada Srbije
BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke i mandatar za sastav nove Vlade Srbije Miloš Vučević predložio je imena novih ministara u Vladi Srbije.
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
UHIĆENJA
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
ZAGREB - Europsko tužiteljstvo provelo je još jednu akciju u Hrvatskoj - uhićene su tri osobe zbog sumnje da su počinile kazneno djelo subvencijske prijevare "teške" oko 2,5 milijuna eura, a vezane za obnovu nakon potresa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE