GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Capak: Moguće je da se radi o sabotaži

Capak: Moguće je da se radi o sabotaži
UZROCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2023 / 11:12
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak u četvrtak se osvrnuo na trenutnu situaciju vezanu uz niz trovanja bezalkoholnim pićima koja su uznemirila Hrvatsku posljednjih nekoliko dana

Dvije su osobe hospitalizirane. Po naredbi Državnog inspektorata, Coca-Cola je s polica povukla određene proizvode. Prema prvim rezultatima analize, u sumnjivim uzorcima nije pronađeno ništa.

'Jučer sam raspolagao brojkom 14 osoba koje su se nakon konzumacije gaziranih pića javile liječnicima, danas je ta brojka 30 ili više od 30. Srećom, gotovo svi ti slučajevi su blage naravi', rekao je Capak, prenosi N1.

Capak je kazao da DORH i policija poduzimaju mjere vezane uz prijavu tih slučajeva. Isto tako, sve slučajeve prati Državni inspektorat, uzima uzorke i dostavlja ih u HZJZ.

'Do jučer navečer završili smo analize riječkih uzoraka koji su došli u dva navrata i završili smo uzorke iz Zagreba vezane za one prve slučajeve na Rebru. Ti uzorci ne pokazuju nikakva odstupanja od normalnih vrijednosti i u njima se sigurno ne nalazi ništa što bi moglo uzrokovati ovakve ozljede. Analize se nastavljaju, a ključni odgovor dobit ćemo nakon što Centar za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić izvrši analizu uzoraka koji su uzeti direktno na licu mjesta i koje su osobe popile', rekao je Capak.

Rekao je da HZJZ reagira na sve informacije koje dođu do njih. 'Čim smo doznali za drugi slučaj na Rebru, počeli smo istraživati i kontaktirali smo sustav ravnog uzbunjivanja za hranu. Oni nisu imali sličan primjer, a kontaktirali smo i s kolegama u Austriji, a oni su rekli da nisu imali nikakav takav slučaj.'

Tagovi: Krunoslav Capak, Capak, trovanje, Romerquelle
PROČITAJ I OVO
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
SUVERENISTI
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
ZAGREB - Nakon Domovinskog pokreta (DP) i Mosta tijekom prošlog vikenda još je jedna oporbena stranka ostala suočena s osipanjem svojih saborskih redova.
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
NEODREĐENO
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
ZAGREB - Iako su iz Upravnog odbora stranke Fokus još prije tjedan dana javili da su na sjednici odlučili da Fokus ne ulazi u većinu s HDZ-om i da je ta stranka spremna participirati u parlamentarnoj većini bez HDZ-a, Dario Zurovec koji je jedini iz Fokusa osvojio mandat još uvijek ne kaže decidirano NE HDZ-u.
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE