GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brnabić: Ponosni smo na rezultate u borbi protiv korone

Brnabić: Ponosni smo na rezultate u borbi protiv korone
PONOS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.11.2020 / 11:41
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da gradjani treba da budu ponosni na rezulate "koje smo svi zajedno postigli" u borbi protiv korone, navodeći da je Srbija u zdravstvenom i privrednom smislu medju najboljima u odnosu na sve druge zemlje.

"Razumem da su ljudi umorni od svega, ali moramo izdržati do kraja, a kraj je kad dodje vakcina", rekla je Brnabić, za TV Pink.

Prema njenom rečima, Srbija će medju prvima dobiti vakcinu i neće "štedeti", kao i da se razgovara sa svim proizvodjačima kako bi to bila najbolja i najbezbednija vakcina.

Ona je navela kako veruje da će sa sadašnjim merama i odgovornošću gradjana situacija popraviti, ali se država "neće libiti da uvede restriktivnije mere da bi se sačuvali ljudski životi ali i privreda".

Kako je rekla, zahvaljujući privredi koja puni budžet moguće je pokriti enormne troškove u borbi protiv korone, kao i da je postignut najbolji "balans" kod uvodjenja mera.

Navodeći da je Srbija još uvek u zelenoj zoni, ona je rekla da je zdravstveni sistem na nogama i da ima još slobodnih mesta u bolnicama.

Ona je navela da su vlasti bile izložene "pritisku vanparlamentarne opozicije, koja je vanparlamentarna jer radi kako radi, ali su donošene mere u skladu sa onim što je preporučivao Krizni štab za borbu protiv korone."

"Da smo njih slušali propali bismo i zdravstveno i ekonomski. Ovo nije politička borba i ne treba da situaciju koriste za glupe, jefitne, populističke poene. Narod nije glup i zna šta su pričali samo pre dva meseca a sada drugačije. A istovremeno njihovi kafići rade", rekla je Brnabić.

Tagovi: Ana Brnabić, Vlada Srbije, koronavirus u Srbiji, Aleksandar Vučić
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE