GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Britanija prijeti sankcijama poslovnim ljudima najtješnje vezanima uz Putina

Britanija prijeti sankcijama poslovnim ljudima najtješnje vezanima uz Putina
SANKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.01.2022 / 09:48
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Velika Britanija sanckionirat će sve poslovne interese i ljude natješnje povezane s predsjednikom Vladimirom Putinom ako Rusija počne bilo kakvu akciju protiv Ukrajine, rekao je u ponedjeljak državni tajnik u ministarstvu financija Simon Clarke.

Od 1991. godine kada se raspao Sovjetski Savez, London ili kako ga često nazivaju "Londongrad", postaje ugledni globalni centar za priljev golemih svota novca iz bivših Sovjetskih republika.

Putinovi protivnici opetovano pozivaju Zapad da zaoštri politiku prema ruskom novcu, iako ruski dužnosnici i dalje ulažu u neka od najluksuznijih europskih odredišta.

"Jasno kažemo ako Rusija poduzme akciju protiv Ukrajine, tada ćemo dodatno zaoštriti sankcije režimu ciljajući poslovne krugove i ljude koji su najbliže povezani s Kremljom", rekao je Clarke za Sky News.

Britanska vlada uvest će ovaj tjedan novi zakon s proširenjim obimom sankcija koje se mogu primijeniti na Rusiju u nastojanju da odvratimo agresiju prema Ukrajini, najavila je u nedjelju ministrica vanjskih poslova Liz Truss.

Sjedinjene Države, Europska unija i Britanija opetovano upozoravaju Putina da će se suočiti s posljedicama u slučaju napada na Ukrajinu uz čiju je granicu rasporedio oko 100.000 vojnika.

Ruski dužnosnici odgovaraju Zapada da je rusofobijom i da nema pravo dijeliti Moskvi lekcije pošto se upravo zapadni vojno-politički savez nakon 1991. širio na istok i posijao kaos u Iraku i Siriji.

Tagovi: Velika Britanija, Vladimir Putin, sankcije Rusiji
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE