GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Božinović: Sigurno je da će se i vjernici i svećenici držati pravila

Božinović: Sigurno je da će se i vjernici i svećenici držati pravila
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.04.2020 / 20:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB - O prvim danima popuštanja mjera u RTL-u Danas govorio je ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović. Hrvatska i danas ima jednoznamenkasti broj novooboljelih, što je dobra epidemiološka slika, no Božinović kaže da se e-Propusnice ipak neće ukidati prije 11. svibnja.

- Mislim da nije izgledno. Podijelili smo faze u tri etape u kojima ćemo pratiti kako se odvija situacija s koronavirusom, raste li broj oboljelih jer to je ključni parametar da vidimo idemo li iz prve u drugu, iz druge u treću fazu. Uspješnost jedne faze omogućuje ulazak u drugu. Imamo dobru epidemiološku situaciju, no sad svi moramo biti pametni i displinirani da bismo je održali, rekao je Božinović.

U nedjelju vrata vjernicima otvaraju i crkve, no uputa još nema.

- Naši stručnjaci epidemiolozi su u komunikaciji s predstavnicima vjerskih zajednica. Znam da je jedan detaljan draft danas otišao i sad su vjerojatno tu nekakva usuglašavanja što i kako provesti, rekao je Božinović, dodavši da on taj draft nije vidio.

Ključno bi, ističe, trebalo biti održavanje fizičke distance jer ono je ključno.

- Ovisit će vjerojatno i o veličini crkve. U veću bi moglo više ljudi, u manju manje. Postoji i mogućnost održavanja i misa na otvorenome, rekao je Božinović, a na pitanje zašto se onda ne otvaraju kina i kazališta, odgovorio je:

- Nema razloga sumnjati jer se pokazala disciplina kad su u pitanju vjernici, svećenici svih konfesija. Nema sumnje da će se svi, kad to krene, držati držati pravila.

U problemima su i roditelji koji ne znaju slati ili ne od 11. svibnja svoju djecu u školu i vrtiće. Božinović je rekao da će upute biti objavljene do četvrtka i da će svi imati vremena da se organiziraju.

Ova godina je i izborna, a sve se češće može čuti da bismo izbore mogli imati u srpnju.

- Ja sam maksimalno koncentriran na svoj posao u Stožeru, a tu je i odgovoran posao vođenja MUP-a, ali ono što načelno mogu reći je da je ovo izborna godina i realno je da će izbori biti ove godine. Kad, koji mjesec, nije se razgovaralo o tome, kad se bude, javnost će biti upoznata. Mi u četiri godine ove vlade imamo političku stabilnost i potrebna nam je ta stabilnost. Rekao sam da je ovo izborna godina, a koji mjesec, vidjet ćemo, rekao je Božinović za RTL Danas.

Tagovi: Davor Božinović, koronakriza, koronavirus u Hrvatskoj, Andrej Plenković, digitalizacija
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE