GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Božinović: Poruke s prosvjeda su van pameti

Božinović: Poruke s prosvjeda su van pameti
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2020 / 11:54
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Krunoslav Capak je dao pregled epidemiološke situacije.

"1529 novih slučajeva u zadnja 24 sata, trenutno je aktivno 14942", rečeno je.

"U posljednja 24 sata imamo i 38 preminulih. Ukupno je to 832 osobe preminule. U samoizolciji je ovog trenutka 28.122 osobe", rečeno je na početku.

"U međuvremenu je broj ukupno oboljelih prerašao 50 milijuna. Preko je milijun umrlih. Ono što je bitno je da imamo 14-dnevnu incidenciju 750,4 na 100.000 ljudi, to je visoko, na 22 mjestu smo od 27. zemalja EU", rekao je Capak.

"184.5 na milijun je stopa smrtnosti, tu smo na sredini EU", rekao je.

"Što se tiče brojki zadnjih tjedana, mi smo po tjednu imali 100-postotnu tjednu zadnjih tjedana. U zadnjem tjednu imamo 4,2 postotni poraste, to nam daje nadu da nam porast stagnira", rekao je Capak.

"Udio hospitaliziranih je 8,2 od ukupnog broja", rekao je.

"U čitavoj Europi je situacija slična ili gora", rekao je.

"Češka i Belgija imali su gori porast od nas. I tamo sitaucija stagnira. Nadamo se da će ta brojka prestati rasti i da nas čeka izravnanje krivulje. Ovo što brojka stagnira nas ne treba ohrabriti da se ne držimo mjera. Striktno pridržavanje mjera je ključno u smanjivanju rasta", rekao je.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović giovorio je o maskama.

"Maske na otvorenim mjestima su obvezne tamo gdje se ne može održavati fizička distanca. Pretpostavljam da je vaše pitanje usmjereno prema sankcioniranju. Ono što mogu reći je da se sve više građana odgovorno ponaša, nose maske na zatvorenim i otvorenim. Što se tiče jučerašnjeg događaja, napravljeno je izvješće inspektora civilne zaštite", rekao je Božinović.

Mazzocco je dodao da nije stvar da se nekoga kazni nego da se spriječi.

"Imate zemlje, nije to nešto čime se rukovodimo, koje su uvele policijski sat, totalni lockdown, vidite što se događa. Problem striktnih mjera je što nitko ne može kazati koliko će one trajati. Mi uz sve epidemiološke zahtjeve moramo voditi računa ne samo o ekonomiji nego i o stanju u društvu, mentalnoj slici nacije, posebno mladih. Tamo gdje nema druge, tamo će se kažnjavati. Tamo gdje ljudi šalju neke poruke, kao ovi jučer, vidimo osudu. To je najbolja kazna, najbolja mjera. To je bilo izvan pameti,. Neka se te stvari čuju, da normalna svijet vidi čime smo okruženi", rekao je Božinović

Tagovi: Davor Božinović, Krunoslav Capak, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE