GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Božinović: Nemamo migrantski problem

Božinović: Nemamo migrantski problem
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2024 / 16:32
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović demantirao je tvrdnje da migranti dolaze u Hrvatsku s računicom da uzmu socijalnu pomoć, te poručio da u Hrvatskoj nemamo migrantski problem.

Migrant kod nas može mjesečno dobiti 20 eura, ako je to faktor da bi netko iz Afganistana došao u Hrvatsku, ne znam o čemu pričamo, rekao je Božinović, komentirajući nedavnu objavu predsjednika Republike da sada migranti dolaze s računicom i žele uzeti samo socijalnu pomoć.

Ministar je na HRT-u, u emisiji Nedjeljom u dva, napomenuo kako socijalna pomoć, odnosno njen iznos, mogu biti faktor za Njemačku ili Švedsku koje puno više izdvajaju za tražitelje azila, nego Hrvatska. Zato se ovi koji kod nas dođu nezakonito ne zadržavaju, idu tamo gdje dobiju tisuću do dvije eura, rekao je.

Izjavio je i da nikada više od 600 do 700 migranata nije prespavalo jednu noć u Hrvatskoj, te da “mi, migrantski problem nemamo”.

Migranti ne žele ostati u Hrvatskoj, trudimo se da ih ulazi što manje, izraze namjeru za međunarodnu zaštitu i u roku 24 sata su dalje, kazao je ministar.

Upitan zašto vojska ne bi čuvala granicu, kazao je da je to policijski posao i da je ona posebno trenirana za to.

Potvrdi je da je policija u aktualnoj situaciji procijenila da će osigurati zaštitu novom glavnom državnom odvjetniku Ivanu Turudiću čiji je auto propucan.

Kaže da je predsjednik Zoran Milanović svojim ponašanjem na neki način zagušio javni prostor, spustio razinu političke komunikaciju na nikad nižu razinu.

Teško je misliti da može nekog iznenaditi, no i takve je iznenadio, rekao je Božinović, spominjući Milanovićev odabir datuma izbora, „ulazak“ Peđi Grbinu na konferenciju uz poruku ‘ti ne igraš nego ja’, do salva optužbi na sve živo u javnom prostoru.

Mislim da to apsolutno nije dobro, u izborima bi se trebalo natjecati programima, idejama, kazao je.

„Izbori nisu više neka gospodska disciplina, ali ovo što radi Milanović to je novi standard ne samo za Hrvatsku, već i šire, kazao je.

Tagovi: BOŽINOVIĆ, MIGRANTI, KRIMINAL, SNV
PROČITAJ I OVO
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
NAPADI
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
MOSKVA - Rusija je napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije, oštetivši opremu i ranivši najmanje jednog radnika, rekao je ukrajinski ministar energetike German Galuščenko.
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
POMOĆ
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
WASHINGTON - Ministarstvo obrane Sjedinjenih Američkih Država (Pentagon) najavilo je da će ubrzati isporuku raketa za protuzračnu obranu Patriot i topničkog streljiva Ukrajini.
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
TORNADO
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
WASHINGTON - Deseci tornada pogodili su središnji dio Sjedinjenih Država, uzrokujući značajnu štetu i ozlijedivši najmanje tri osobe prema vlastima, piše AFP.
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE