GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Božinović: Nemamo migrantski problem

Božinović: Nemamo migrantski problem
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2024 / 16:32
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović demantirao je tvrdnje da migranti dolaze u Hrvatsku s računicom da uzmu socijalnu pomoć, te poručio da u Hrvatskoj nemamo migrantski problem.

Migrant kod nas može mjesečno dobiti 20 eura, ako je to faktor da bi netko iz Afganistana došao u Hrvatsku, ne znam o čemu pričamo, rekao je Božinović, komentirajući nedavnu objavu predsjednika Republike da sada migranti dolaze s računicom i žele uzeti samo socijalnu pomoć.

Ministar je na HRT-u, u emisiji Nedjeljom u dva, napomenuo kako socijalna pomoć, odnosno njen iznos, mogu biti faktor za Njemačku ili Švedsku koje puno više izdvajaju za tražitelje azila, nego Hrvatska. Zato se ovi koji kod nas dođu nezakonito ne zadržavaju, idu tamo gdje dobiju tisuću do dvije eura, rekao je.

Izjavio je i da nikada više od 600 do 700 migranata nije prespavalo jednu noć u Hrvatskoj, te da “mi, migrantski problem nemamo”.

Migranti ne žele ostati u Hrvatskoj, trudimo se da ih ulazi što manje, izraze namjeru za međunarodnu zaštitu i u roku 24 sata su dalje, kazao je ministar.

Upitan zašto vojska ne bi čuvala granicu, kazao je da je to policijski posao i da je ona posebno trenirana za to.

Potvrdi je da je policija u aktualnoj situaciji procijenila da će osigurati zaštitu novom glavnom državnom odvjetniku Ivanu Turudiću čiji je auto propucan.

Kaže da je predsjednik Zoran Milanović svojim ponašanjem na neki način zagušio javni prostor, spustio razinu političke komunikaciju na nikad nižu razinu.

Teško je misliti da može nekog iznenaditi, no i takve je iznenadio, rekao je Božinović, spominjući Milanovićev odabir datuma izbora, „ulazak“ Peđi Grbinu na konferenciju uz poruku ‘ti ne igraš nego ja’, do salva optužbi na sve živo u javnom prostoru.

Mislim da to apsolutno nije dobro, u izborima bi se trebalo natjecati programima, idejama, kazao je.

„Izbori nisu više neka gospodska disciplina, ali ovo što radi Milanović to je novi standard ne samo za Hrvatsku, već i šire, kazao je.

Tagovi: BOŽINOVIĆ, MIGRANTI, KRIMINAL, SNV
PROČITAJ I OVO
Srbija i Hrvatska imenovat će koordinatore za rješavanje otvorenih pitanja
DOGOVOR
Srbija i Hrvatska imenovat će koordinatore za rješavanje otvorenih pitanja
NOVI SAD - Ministri vanjskih poslova Hrvatske i Srbije Gordan Grlić Radman i Marko Đurić dogovorili su u petak u Novome Sadu imenovanje dvojice koordinatora za rješavanje otvorenih pitanja u odnosima dviju zemalja.
Dačić: Likvidiran ubojica srpskog policajca
LIKVIDACIJA
Dačić: Likvidiran ubojica srpskog policajca
BEOGRAD - Poptredsjednik srpske vlade i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić priopćio je kako je likvidiran čovjek koji je ubio policajca u Loznici.
Što se događa ako se Biden povuče iz predsjedničke utrke?
SCENARIJI
Što se događa ako se Biden povuče iz predsjedničke utrke?
WASHINGTON - Predsjednik Joe Biden pod opsadom je unutar vlastite stranke, dok ga sve više demokrata - privatno i javno - poziva da prekine svoje pokušaje ponovnog izbora nakon njegove štetne debate protiv Donalda Trumpa.
Njemačka, Scholz i Vučić: Preko litija do Europske unije
RESURSI I POLITIKA
Njemačka, Scholz i Vučić: Preko litija do Europske unije
BEOGRAD - Njemački kancelar putuje u Beograd. Radi se o važnom ugovoru o isporuci litija. Njemački političari upozoravaju da ne bi smjelo doći do popuštanja Vučiću kad se radi o ostvarivanju demokratskih standarda.
Najveći demokratski donori žele natjerati Bidena da odustane od kandidature
STAVOVI
Najveći demokratski donori žele natjerati Bidena da odustane od kandidature
NEW YORK - U utorak početkom srpnja, 75 bogatih demokratskih političkih donatora okupilo se na pozivu za Zoom kako bi razgovarali o daljnjem putu predsjednika Joea Bidena nakon njegove katastrofalne debate protiv Donalda Trumpa, doznaje CNBC.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE