GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Božinović: Milanović je ponizio policiju

Božinović: Milanović je ponizio policiju
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2023 / 11:56
Autor: SEEbiz / N1 info
OPATIJA - Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović razgovarao je s novinarima nakon konferencije Novog lista "Hrvatski turizam u Schengenu i Eurozoni" koja se održava u Opatiji.

Božinovć je kratko komentirao posjet Milorada Dodika predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću koji boravi na Hvaru. Ministar kaže da se posjeti stranih državnika moraju prijaviti.

“Ja nisam imao nikakvu informaciju, a pitanje dolazi li vojni ili civilni helikopter nije pitanje za MUP. Dakle, MUP je sustav od 26.000 ljudi. Ured predsjednika je poslao na nižoj razini i u svom protokolu mail u kojemu je obavijestio o dolasku helikoptera na Hvar sa zahtjevom da se izvrši granična kontrola osoba u helikopteru”, objašnjava Božinović, piše N1 televizija.

Na pitanje je li onda Ured predsjednika nešto pogriješio, ministar kaže da bi bilo normalno da se javnost obavijesti o takvim posjtima.

“Što se tiče ovog drugog dijela neugodno sam iznenađen priopćenjem Ureda predsjednika sinoć, gdje je uvrijedio i ponizio policiju jer je kazao da je pod kontrolom HDZ-a, a činjenice su takve da ministar, čak i glavni ravnatelj, nisam siguran ni za načelnika Uprave za granicu, nisam siguran je li imao tu informaciju. To su operativne informacije između službi koje se razmjenjuju na dnevnoj bazi”, govori.

Božinović kaže i kako se informacije ne razmjenjuju na način da se telefonski te dodaje da činjenica da se tako ponižava ljude koji profesionalno rade svoje posao nije zabilježena u bilo kojem mandatu do danas.

Božinović ponavlja kako policija nije pod kontrolom HDZ-a te se samo može zapitati je li možda bila takva praksa u vrijeme kad je Milanovć bio premijer.

“Policija provodi zakon, zakon je u ovom slučaju bio da policajci u neposrednom osiguranju odrade on što im kaže štićena osoba, u ovom slučaju predsjednik Republike”, navodi i dodaje da je svoj posao odradila i granična policija.

Na pitanje je li onda policija pod kontrolom HDZ-a ili nije, Božinović kaže kako on može i ne mora biti uvrijeđen time, ali da je ovo uvreda i svim ljudima koji časno rade svoj posao i ne bi pristali raditi na način da krše zakon. Policija nema uvid u to tko ulazi u hrvatski zračni prostor, ponavlja ministar. Ponavlja i kako su, barem sa ovom vladom, prošla vremena kad je ministar imao uvid u to tko kome dolazi u posjet. “Policija je odradila svoj posao u skladu sa zakonom i to će raditi dok sam ja ministar, toliko mogu jamčiti. A je li Ured predsjednika mogao obavijestiti MVEP, medije ili izdati priopćenje, to je pitanje za vas, ne za mene”, kaže.

“Milorad Dodik nije osoba koja bi imala status štićene osobe u RH. Dok je bio član Predsjedništva, bio je, sad to nije”, kaže Božinović i objašnjava da posjet na nekoj višoj razini ne bi prošao bez svih potrebnih notifikacija. Ministar objašnjava da nije neuobičajeno da strani policijski helikopteri ulaze u Hrvatsku, da su i drugi dužnosnici putovali tako.

“To je sve posao najave, kontrole…”, govori.

Fotografija: MUP RH

Tagovi: Davor Božinopvić, Zoran Milanović, Milorad Dodik, MUP Srbije
PROČITAJ I OVO
Ovo je nova Vlada Srbije
VUČEVIĆ PREMIJER
Ovo je nova Vlada Srbije
BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke i mandatar za sastav nove Vlade Srbije Miloš Vučević predložio je imena novih ministara u Vladi Srbije.
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
UHIĆENJA
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
ZAGREB - Europsko tužiteljstvo provelo je još jednu akciju u Hrvatskoj - uhićene su tri osobe zbog sumnje da su počinile kazneno djelo subvencijske prijevare "teške" oko 2,5 milijuna eura, a vezane za obnovu nakon potresa.
Škoro o Radiću i Penavi: Majka me naučila da, kada nemam nešto lijepo za reći, bolje da ne kažem ništa
POST FESTUM
Škoro o Radiću i Penavi: Majka me naučila da, kada nemam nešto lijepo za reći, bolje da ne kažem ništa
ZAGREB - Osnivač Domovinskog pokreta i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro dao je intervju u RTL Direktu, gdje je komentirao aktualnu političku situaciju i postizborne pregovore.
Milić nakon pregovora: U procesu smo približavanja
PREGOVORI
Milić nakon pregovora: U procesu smo približavanja
ZAGREB - Završio je večerašnji novi krug pregovora HDZ-a i DP-a.
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ODLUKE
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić izjavio je u ponedjeljak da je DP na predsjedništvu stranke potvrdio da ne može biti dio većine u kojoj su SDSS i Možemo!
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE