GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bloomberg: Đoković kvari Plenkoviću šanse za reizbor

Bloomberg: Đoković kvari Plenkoviću šanse za reizbor
MEDIJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.06.2020 / 19:09
Autor: SEEbiz
NEW YORK - "Kratak susret s teniskom zvijezdom Novakom Đokovićem hrvatskom premijeru komplicira kampanju za reizbor", piše Bloomberg.

“Testiranje je pokazalo da je Đoković pozitivan na Covid-19, pošto je sudjelovao na balkanskom egzibicijskom turniru, koji je skraćen pošto se pojavila zaraza.

A na hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, koji kaže da je sa teniskim brojem 1 razgovarao samo dvije-tri minute, i koji je bio negativan na korona testu u ponedjeljak, raste pritisak da ode u samoizolaciju, pa čak i da odloži izbore, trenutno zakazane za 5. srpnja”, piše Bloomberg.

Agencija navodi da cijela gužva koja prati ove okolnosti predstavlja prepreku za Plenkovićevu vladajuću stranku, koja je željela na izborima iskoristiti u svoju korist uspjeh u borbi protiv pandemije, kao i napore da spasi ljetnju turističku sezonu, koja je od ključnog značaja za zemlju.

“Izborna trka, koja je, prije samo par mjeseci izgledala kao da je Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) ne može izgubiti, sada djeluje daleko teže, a oporbenas Socijaldemokratska partija trenutno tijesno vodi u predizbornim anketama.

“Napuštanje mjere izolacije bio je neiteligentan potez, taktička greška”, ocijenio je Žarko Puhovski, profesor političkih znanosti na zagrebačkom sveučilištu za Bloomberg putem telefona.

“Zbog toga će izgubiti glasove. Još je samo pitanje – koliko glasova.”

Izbori bi u ovoj evropskoj zemlji od 4,2 milijuna stanovnika trebali odlučiti koja će stranka predvoditi naciju u projektu prihvaćanja zajedničke monete -eura- za što je ciljani termin već početak 2023. godine.

Buduća Vlada će također Hrvatsku morati izvesti iz najgore recesije ikada, koja je uslijedila po izbijanju pandemije.

Tagovi: Bloomberg, Novak Đoković, andrej Plenković, Adria Tour, Žarko Puhovski
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE