GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bizarne ideje: Trumpu politički azil u Sloveniji?!

Bizarne ideje: Trumpu politički azil u Sloveniji?!
SMIJEŠNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.11.2020 / 08:10
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Donald Trump bi, ako izgubi izbore, trebao dobiti politički azil u Sloveniji, a potom i počasno državljanstvo i premijerski položaj, prijedlog je jednog slovenskog ekonomista.

Bizarnu ideju o tome kako bi "slovenski zet" mogao pomoći Sloveniji da poveća opseg stranih investicija i neutralizira učinke koronakrize iznio je Bernard Brščić, ekonomist koji je bio državni tajnik u jednoj od ranijih vlada Janeza Janše, ali se kasnije s njim razišao i osnovao Domovinsku ligu (DOM), minornu stranku koja nije imala uspjeha ni na jednim izborima do sada.

"U stranci DOM smatramo da su nas trenutna ekonomska situacija, kriza europske ideje, te nerješiva migrantska kriza dovele do toga da je potrebno djelovati i na najodgovornija mjesta u državi postaviti najkompetentnije osobe", naveo je Brščič.

Obrazložio je u ime stranke neobičan prijedlog da se aktualnom američkom predsjedniku u slučaju izbornog poraza ponudi azil u staroj domovini njegove supruge Melanije.

Radi se najvjerojatnije o ironičnoj reakciji na nedavni tvit potpore Trumpu koji je došao od slovenskog premijera Janeza Janše, u kojemu je on Trumpa proglasio pobjednikom izbora iako su se rezultati po saveznim državama još debelo prebrojavali, prenosi tjednik "Reporter".

U Domovinskoj ligi navode da bi Trumpa nakon što ekspresno primi počasno državljanstvo Slovenije parlament mogao proglasiti novim prremijerom umjesto Janše, te mu omogućiti da u Sloveniju prenese svoju imovinu i tako privuče još više stranih investicija u državu.

"Budući da stranka DOM želi da Slovenija i svi Slovenci žive u blagostanju, predlažemo vladi da se o našem prijedlogu što prije izjasni i gospodina Trumpa odmah uzme u zaštitu", navodi Domovinska liga, a prenosi ljubljanski tjednik "Reporter".

Tagovi: Donald Trump, Slovenija, Bernard Brščić, Janez Janša
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE