GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bidena podržali donedavni stranački rivali

Bidena podržali donedavni stranački rivali
PODRŠKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.08.2020 / 07:59
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON - Demokratskog predsjedničkog kandidata Joea Bidena podržali su u četvrtak navečer na stranačkoj konvenciji donedavni rivali i suparnici na predizborima za stranačku nominaciju.

Bivši gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg, koji je ispao iz utrke na predizborima nakon što je potrošio stotine milijuna dolara na kampanju, pozvao je birače da ne glasaju za Trumpa "ne zato što je on loš čovjek, već zato što je obavio loš posao".

Uvjeren je da će demokratski predsjednički kandidat Joe Biden i potpredsjednička kandidatkinja Kamala Harris donijeti "integritet, stabilnost, trezvenost" Bijeloj kući.

Američki senator Cory Booker rekao je da će demokrati zastupati sve radnike, one koji "kuhaju, poslužuju i čiste, koji sade i obrađuju, koji pakiraju i dostavljaju" i pozvao Amerikance da izađu na izbore.

Na stranačkoj konvenciji govorio je i biznismen Andrew Yang koji je i sam ušao u kampanju za demokratsku nominaciju, ali je ispao iz utrke već u veljači.

"Biden i Harris razumiju probleme s kojima se suočavamo. Oni su roditelji i patrioti koji žele najbolje za našu zemlju. Ako im damo šansu, oni će se boriti za nas i naše obitelji svaki dan", rekao je Yang.

Pete Buttigieg, gay političar koji je izašao iz utrke za predsjedničku nominaciju u veljači, također je podržao Bidena, osobito zbog njegove podrške istospolnim brakovima.

"Ljubav čini moj brak stvarnim, ali mi ga je politička hrabrost omogućila", rekao je Buttigieg.

"Joe Biden će okončati mržnju i podjelu koje je stvorio Trump. On će zaustaviti demonizaciju imigranata, štićenje bijelih nacionalista.... i ružne napade na žene", rekao je prvog dana stranačke konvencije Bernie Sanders, američki senator i glavni Bidenov protukandidat na predizborima za demokratsku predsjedničku nominaciju.

Tagovi: Joe Biden, Michael Bloomberg, Kamala Harris, Andrew Yang, Cory Booker
PROČITAJ I OVO
Ruske snage osvojile teritorij na sjeveru Ukrajine
RAT U UKRAJINI
Ruske snage osvojile teritorij na sjeveru Ukrajine
KIJEV - Ruske snage pokrenule su iznenadni napad na sjevernu Ukrajinu, čineći prodore u najozbiljnijoj prekograničnoj kopnenoj ofanzivi u posljednje gotovo dvije godine.
Jurčević: Dobili smo jedno i pol ministarstvo. Skandalozno
PORUKE
Jurčević: Dobili smo jedno i pol ministarstvo. Skandalozno
ZAGREB - Josip Jurčević iz Domovinskog pokreta nije dao svoj potpis Andreju Plenkoviću za novog mandatara. Jurčević je i ranije najavio da neće dati podršku Plenkoviću, a iz DP-a su najavili da će Časni sud te stranke odlučiti o njegovu izbacivanju.
Frka Petešić kandidat za ministra vanjskih poslova
VLADA
Frka Petešić kandidat za ministra vanjskih poslova
ZAGREB - Zvonimir Frka Petešić, dosadašnji predstojnik Ureda predsjednika vlade, mogao bi preuzeti dužnost ministra vanjskih poslova koju je dosad obavljao Gordan Grlić Radman.
Hrvatski suverenisti izbacili Vesnu Vučemilović iz stranke
POTEZI
Hrvatski suverenisti izbacili Vesnu Vučemilović iz stranke
ZAGREB - Saborska zastupnica Vesna Vučemilović isključena je iz Hrvatskih suverenista jer je dala potpis predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću za mandatara nove vlade, priopćili su iz stranke.
Plenković: Nina ostaje, sjajna je
PREMIJER
Plenković: Nina ostaje, sjajna je
BENKOVAC - Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković zajedno s ostalim kandidatkinjama i kandidatima na europskim izborima s liste HDZ-a bio je na Sajmu u Benkovcu. Tom prilikom dao je izjavu za medije, javlja N1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE