GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Biden prošao sistematski pregled

Biden prošao sistematski pregled
VJEROVALI ILI NE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.02.2024 / 07:57
Autor: SEEbiz

WASHINGTON - Prošao sam, rekao je američki predsjednik Joe Biden (81) nakon što je obavio godišnji sistematski pregled u vojnoj bolnici u Marylandu, unatoč zabrinutosti javnosti da nije sposoban za još jedan mandat za koji će se boriti na izborima u studenome.

“Ništa drugačije nego lani”, komentirao je Biden nalaze pred novinarima vrativši se u Bijelu kuću. “Sve je odlično“, dodao je.

Njegov liječnik je prošle godine zaključio da je Biden zdrav i “sposoban obavljati svoju dužnost” te da nema simptoma dugotrajnog COVID-a nakon borbe s virusom 2022. godine. Tada mu je i uklonjena lezija s prsnog koša.

Predsjednik Biden je i dalje “sposoban za dužnost” i u stanju je izvršati sve obaveze bez iznimke ili prilagodbe, napisao je liječnik u sažetku ovogodišnjeg pregleda koji je objavila Bijela kuća.

Glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre rekla je novinarima da nije obavio pregled kognitivnih funkcija niti da mu je potreban.

Na pitanje bi li američki narod zbog nečega trebao bit zabrinut, Biden se našalio na račun svojih godina. “Hm, pa možda da misle da izgledam premlado”, rekao je Biden.

Bio je to posljednji pregled prije nego se Biden iz Demokratske stranke i bivši republikanski predsjednik Donald Trump (77) ponovno sučele na predsjedničkim izborima 5. studenoga ove godine. Jedan drugome spočitavaju pad mentalne snage.

Predsjednik Biden u slobodno vrijeme voli igrati golf i voziti bicikl, no njegovi problemi s izražavanjem i fizičkim zdravljem te pozna dob doveli su u pitanje njegovu sposobnost da obavlja dužnosti vrhovnog zapovjednika američke vojske.

Tagovi: biden, sistematski, trump
PROČITAJ I OVO
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
JASNA PORUKA
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević se osvrnuo na proslavu Praznika rada, ali i druge političko-društvene teme.
Večeras novi potres kod Slunja
UZNEMIRENOST
Večeras novi potres kod Slunja
SLUNJ - Područje Slunja pogodio je još jedan potres magnitude 3.8 po Richteru, javlja Seizmološka služba RH. Potres je udario u 19.03 sati, a epicentar je bio oko 15 km južno od Slunja.
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
PREDSJEDNIK
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
BUDINŠČINA - Predsjednik Republike Zoran Milanović jutros je sudjelovao u obilježavanju 29. obljetnice VRO-a Bljesak u Okučanima, a zatim je posjetio Općinu Budinščina, gdje je sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Nakon toga stao je pred novinare.
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
NESLUŽBENO
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
ZAGREB - Prema izvorima Telegrama, dobro upućenih u dosadašnji tijek razgovora HDZ-a i DP-a, ti razgovori nisu odmakli daleko.
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PORUKE
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PULA - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u Puli da nemaju pravo odustati od antikorupcijske koalicije te da su SDP-ove pozicije jasne, ali se o tome moraju izjasniti Domovinski pokret i IDS.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE