GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Biden povećava prednost u Nevadi, Trump tvrdi da je prevaren

Biden povećava prednost u Nevadi, Trump tvrdi da je prevaren
I DALJE BEZ POBJEDNIKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.11.2020 / 19:24
Autor: SEEbiz
WASHINGTON - I dalje se ne zna tko je pobjednik predsjedničkih izbora u SAD-u, no trenutačno su šanse na strani demokratskog kandidata Joea Bidena koji i sam vjeruje da rezultati idu njemu u korist.

Aktualni predsjednik Donald Trump, dan nakon što je preuranjeno proglasio pobjedu, u srijedu je na svom Twitter profilu napao izborni proces i govorio o glasačkoj prevari. Njegov stožer podnio je tužbe u Georgiji, Pennsylvaniji i Michiganu kako bi zaustavio prebrojavanje glasova, a u Wisconsinu je zatraženo ponovno prebrojavanje glasova.

Američki predsjednik Donald Trump oglasio se na Twitteru i žestoko komentirao prebrojavanje u nekim od ključnih država. Oba njegova tvita obilježio je Twitter navodeći kako je sadržaj potencijalno netočan. U prvom je velikim slovima napisao: - Zaustavite prijevaru. - Sve države koje je dobio Biden nedavno dobio pravno ćemo izazvati zbog prevare s glasovima i izborne prijevare. Puno je dokaza za to - samo provjerite medije! Mi ćemo pobijediti! Amerika je prva! - naveo je u drugom tvitu.

Okrug Allegheny u Pennsylvaniji objavio je kako neće objaviti danas rezultate prebrojavanja, već će to učiniti sutra zbog sudske odluke. U tom okrugu trebalo bi se prebrojati više od 35 tisuća glasova. Pennsylvanija je ključna savezna država koja kandidatu koji ju osvoji donosi 20 elektorskih glasova. U ovom trenutku vodi Donald Trump, međutim kontinuirano se smanjuje njegova prednosti pred Bidenom. CNN javlja kako se Trumpovo vodstvo u Pennsylvaniji se značajno smanjilo u posljednjih 48 sati i sad vodi za 115 tisuća glasova pred Bidenom. U jednom trenutku, Trump je vodio za 600 tisuća glasova. Trenutno se broje dopisni glasovi.

Šefica Bidenove kampanje Jennifer O’Malley Dillon pozvala je na strpljenje i ukazala na to da bi razlike između dvojice kandidata u Nevadi i Arizoni se mogle smanjiti, no uvjerena je kako će upravo njezin kandidat pobijediti.

"Mislim da je razvoj priče vrlo pozitivan, ali svejedno moramo ostati strpljivi i smireni. Brojanje se upravo odvija i potrajat će. Apsolutno smo uvjereni da će Joe Biden biti sljedeći predsjednik Sjedinjenih Američkih Država", rekla je Dillon.

Tagovi: Joe Biden, Donald Trump, američki izbori
PROČITAJ I OVO
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
PRIBLIŽAVANJE
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
ZAGREB - "Pozicije su otvorene, sredinom idućeg tjedna vrlo ću otvoreno moći komunicirati ili da smo jako blizu dogovora ili od te priče neće biti ništa. Današnji dojmovi su pozitivni."
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
PREGOVORI
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
VUKOVAR - Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su danas u Vukovaru na neformalnom sastanku, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, nova saborska većina, iako još nije dogovorena, mogla bi se oformiti s 80 ruku.
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
PRITVOR
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
ZAGREB - Zagrebački Županijski sud je odredio mjesečni pritvor Davoru Trupkoviću, bivšeg bliskom pomoćniku HDZ-ove ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, javlja HRT.
Puhovski: Pupovac bi se mogao sam povući
ANALITIČARI
Puhovski: Pupovac bi se mogao sam povući

ZAGREB - Politički analitičar i profesor Žarko Puhovski gostovao je u N1 Newsroomu s Ankom Bilić Keserović i komentirao sastavljanje većine nakon parlamentarnih izbora održanih 17. travnja.

Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
REAKCIJE
Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
VUKOVAR - Nastavljaju se pregovori oko sastavljanja saborske većine i nove hrvatske vlade, a danas će predstavnici HDZ-a, koji je na izborima osvojio 61 mandat, s članovima Domovinskog pokreta razgovarati u Vukovaru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE