GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Biden dobio booster dozu cjepiva

Biden dobio booster dozu cjepiva
CJEPIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.09.2021 / 20:04
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden primio je u ponedjeljak treću dozu cjepiva protiv covida-19, u nadi da će dati snažan primjer Amerikancima da prihvate dodatnu dozu, dok neki od njih još uvijek nisu dobili ni prvu.

U SAD-u je prošlog tjedna odobreno davanje treće doze cjepiva Pfizer/BioNTecha svim osobama starijim od 65 godina, onima koje su zbog posla jače izložene virusu i za osobe između 18 i 64 godine s čimbenicima rizika za razvoj ozbiljnijeg oblika bolesti.

Biden, koji ima 78 godina, primio je prvu dozu 21. prosinca prošle godine, a drugu 11. siječnja, što je uživo prenošeno na televiziji kako bi potaknuo stanovništvo na cijepljenje.

U ponedjeljak je rekao da će i njegova supruga Jill uskoro primiti dodatnu dozu.

Oko 60 milijuna Amerikanaca ima pravo na treću dozu cjepiva, s time da od druge mora proći najmanje šest mjeseci.

Dobivajući injekciju, Biden je odbacio kritike da bi SAD trebale dati više cjepiva siromašnijim zemljama prije nego počnu s docjepljivanjem u svojoj zemlji. "Mi ćemo učiniti što trebamo", rekao je.

Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) još nije razmotrila zahtjev Moderne za 'booster' dozom, a Johnson & Johnson još nije ni aplicirao.

Stručnjaci nastavljaju promovirati cijepljenje dok regionalna žarišta bolesti širom SAD-a nastavljaju opterećivati zdravstveni sustav koji bi mogao dodatno biti narušen zbog iscrpljenosti liječnika i medicinskih sestara ili zbog osoblja koje se odbija cijepiti.

Tagovi: Joe Biden, booster doza
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE