GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beroš: Zadovoljni smo reakcijom kninske bolnice

Beroš: Zadovoljni smo reakcijom kninske bolnice
ZADOVOLJSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.04.2020 / 13:00
Autor: SEEbiz / N1 info
KNIN - Ministar zdravstva Vili Beroš posjetio je Knin i tamošnju bolnicu kako bi se uvjerio u stanje vezano s epidemijom koronavirusa.

Beroš je zahvalio županijskim, gradskim i zdravstvenim čelnicima, s kojima je razgovarao o aktualnoj problematici i epidemiološkoj situaciji te zahvalio svima koji participiraju u provođenju i promišljanju mjera.

"Treba promišljati da je virus i dalje tu i da radimo stvari da spriječimo njegovo širenje. Za očekivati je bilo da će se dogoditi proboj virusa u zdravstvene institucije, kninska bolnica nije izuzetak, ali je na pravi način reagirala. Zadovoljni smo u mojem timu reakcijom kninske bolnice", rekao je ministar Beroš.

Što se tiče Vladina plana o popuštanju mjera, Beroš je rekao da se to odnosi i na pojedine zdravstvene djelatnike.

"Važno je naglasiti da smo oslonjeni jedni na druge, da se međusobno nadopunjujemo. Vjerujem da neće biti većih problema, ali i važno je naglasiti da se to neće desiti u jednom trenutku", rekao je Beroš, dodavši da se smanjuje broj zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji pa će biti ispunjena kvota potrebnih radnika.

Ministar je spomenuo i zdravstvenu inspekciju koja je bila u splitskom Domu za starije i nemoćne, kazavši da je izvješće inspekcije pri kraju te da će biti gotovo do kraja tjedna.

Sve su ustanove bile dobile upute na vrijeme kako se ponašati vezano uz pojavu covida-19. Svaka zdravstvena ustanova mora biti opremljena za rad s ovakvim pacijentima, svi ravnatelji su dobili naputak kako organizirati službu i svi su dobili zaštitnu opremu", rekao je Beroš.

Što se tiče turizma i turističke sezone, ministar zdravstva rekao je da je mišljenja da je još uvijek prerano time se baviti.

Tagovi: Vili Beroš, koronavirus, kninska bolnica, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Teško sletio helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Raisija
INCIDENTI
Teško sletio helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Raisija
TEHERAN - Helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Ebrahima Raisija bio je uključen u incident dok je bio u posjeti sjevernoj regiji i njegovo stanje trenutno nije poznato, izvijestila je iranska poluslužbena novinska agencija Tasnim u nedjelju na platformi X.
Puljak: Sumnjamo da je Dabro stekao diplomu u Travniku
SUMNJE
Puljak: Sumnjamo da je Dabro stekao diplomu u Travniku
ZAGREB - Šef Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica i saborska zastupnica Centra Marijana Puljak gostovali su u emisiji HTV-a "Studio 4" te su govorili o političkim i društvenim aktualnostima.
Francuska pokrenula opsežnu operaciju povratka kontrole u Novoj Kaledoniji
KONTROLA
Francuska pokrenula opsežnu operaciju povratka kontrole u Novoj Kaledoniji
PARIZ - Francuska je u nedjelju pokrenula opsežnu operaciju provođenja zakona u južnopacifičkom arhipelagu Nove Kaledonije kako bi očistila cestu do zračne luke, nakon što je u neredima protiv izborne reforme poginulo šest osoba.
Djevojčica iz Crne Gore uhićena u Grazu: Planirala teroristički napad
UHIĆENJE
Djevojčica iz Crne Gore uhićena u Grazu: Planirala teroristički napad

GRAZ - Četrnaestogodišnja djevojčica, državljanka Crne Gore, uhićena je danas u Grazu zbog sumnje da je planirala teroristički napad nožem u centru grada, priopćila je policija.

Šušnjar: Ući ću u ministarstvo, snimiti situaciju i onda ćemo gledati što dalje
PORUKE
Šušnjar: Ući ću u ministarstvo, snimiti situaciju i onda ćemo gledati što dalje
ZAGREB - "Ja mislim da ću se dobro snaći, punoljetan sam u odvjetništvu. Odvjetništvo daje širinu, pogotovo iz aspekta podrške koju smo pružali do sad gospodarskim subjektima kao odvjetnici, tako da mislim da će ići dobro jedno s drugim", rekao je novi ministar gospodarstva Ante Šušnjar za RTL na pitanje kako će se snaći u novoj ulozi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE