GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beroš: Vjerujem da ćemo postići dogovor sa sindikatima

Beroš: Vjerujem da ćemo postići dogovor sa sindikatima
PLAĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2024 / 16:16
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u nedjelju kako je optimističan po pitanju potencijalnog štrajka liječnika.

"Vjerujem da će se postići dogovor. Riječ je o nikad viđenom povećanju plaća u državnom i javnom sektoru", kazao je.

Osvrnuo se i na ostale teme vezane uz zdravstvo:

“Implementirat ćemo kontrolni, automatski sustav nadziranja liste čekanja koji radimo u suradnji s FER-om. Ovo će biti dodatna pomoć i poluga onima koji upravljaju zdravstvenim ustanovama da kontroliramo sustav i uređujemo liste čekanja”, izjavio je ministar.

“Nama je cilj, kao što smo i zakonom definirali, definirati optimalno vrijeme čekanja za određene dijagnostičke pretrage. Prioritet su nam onkološki bolesnici. Uz redovna nastojanja smanjenja liste čekanja, uveli smo i dodatnu mogućnost tzv. onkološke uputnice, gdje svi djelatnici imaju mogućnost smanjiti liste čekanja što je više moguće za suspektne onkološke bolesnike”, dodao je.

A upitan na čemu temelji svoj optimizam po pitanju štrajka koji najavljuje liječnički sindikat, odgovorio je: “Svoj dosadašnji optimizam temeljim na osnovu razgovora s dionicima sustava”, a zatim dodao: “Novim uredbama povećavamo plaće svim djelatnicima u zdravstvenom sustavu, na principu socijalne osjetljivosti, tako da oni s najmanjim plaćama dobiju najveće povećanje.”

“Vjerujem da će se postići dogovor jer je doista riječ o nikad viđenom povećanju plaća u državnom i javnom sektoru. Ukupno preko milijardu i pol eura na godišnjoj razini se povećavaju plaće u javnim i državnim službama. Nikad viđeno”, istaknuo je.

Tagovi: beroš, plaće, sindikati
PROČITAJ I OVO
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
PORUKE
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izrazio je danas uvjerenje da će HDZ s Domovinskim pokretom već ovaj tjedan razgovarati o završnom obliku koalicijskog sporazuma za sastavljanje nove vlade, poručivši da nema razloga razmišljati o novim izborima.
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
NAJAVE
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez najavio je da neće podnijeti ostavku te da će ostati na mjestu premijera.
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
SUVERENISTI
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
ZAGREB - Nakon Domovinskog pokreta (DP) i Mosta tijekom prošlog vikenda još je jedna oporbena stranka ostala suočena s osipanjem svojih saborskih redova.
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
NEODREĐENO
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
ZAGREB - Iako su iz Upravnog odbora stranke Fokus još prije tjedan dana javili da su na sjednici odlučili da Fokus ne ulazi u većinu s HDZ-om i da je ta stranka spremna participirati u parlamentarnoj većini bez HDZ-a, Dario Zurovec koji je jedini iz Fokusa osvojio mandat još uvijek ne kaže decidirano NE HDZ-u.
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE