GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beroš: Ovisno o broju zaraženih razmišljat ćemo o popuštanju

Beroš: Ovisno o broju zaraženih razmišljat ćemo o popuštanju
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2020 / 21:33
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministar zdravstva Vili Beroš gostovao je večeras u HTV-ovoj Temi dana.

Kazao je da se na sastanku ministara zdravstva Europske unije razgovaralo o tome da je došlo vrijeme da dođe do popuštanja mjera, no da se to mora raditi koordinirano jer može doći do prelijevanja zaraženih iz države u državu.

"Ne želimo govoriti koje su mjere koje će biti prve popuštane. Brižno pratimo epidemiološku situaciju, to je osnovni kriterij. Ovisno o broju zaraženih razmišljat ćemo o popuštanju. Osim o popuštanju mjera, razmišljamo o potrebi reaktivacije gospodarstva. Predsjednik vlade je svim ministrima dao zadatak da unutar svojih resora nađu gospodarske mjere koje su važne i nužne, da ih stavimo u određeni epidemiološki okvir i da se omogući njihovo funkcioniranje. To je ono što nas čeka u sljedećem periodu", rekao je Beroš.

Komentirao je i novi zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

"Ovo je novi izazov, nitko na ovo nije bio spreman. Raniji zakon je drugačije definirao i bolest i mjere. Novi zakon će biti i temelj za bolje postupanje u budućnosti. Dosad su bile manje epidemije i ljudi su bili hospitalizirani u zdravstvenim ustanovama, a sada ako imaju blaže simptome mogu biti i kod kuće, no važno je pridržavati se samoizolacije", rekao je Beroš i dodao da će sve biti opisano u novom zakonu.

Kazao je kako smatra da su sve dosadašnje odluke Stožera zakonski valjane.

"Mislim da su sve odluke utemeljene, prvenstveno zato što su potpisane od svih. Prvo je na ovu ugrozu odgovorilo Ministarstvo zdravstva, formiran je Krizni stožer, a onda smo preporučili vladi da formira Stožer civilne zaštite", kazao je Beroš.

"Prve mjere o samoizolaciji sam potpisao osobno kao ministar zdravstva. Nakon toga ih je bilo šest. Morate znati da smo bili izloženi iznenadnoj ugrozi i mislim da smo dobro reagirali, to pokazuju i rezultati", dodao je Beroš.

Tagovi: Vili Beroš, koronavirus, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Potvrđena nova hrvatska vlada
OČEKIVANO
Potvrđena nova hrvatska vlada
ZAGREB - Andrej Plenković i njegovi ministri redom su prisegnuli u Saboru, a svima im je čestitao stranački kolega Jandroković i zastupnici su svaku prisegu ispratili pljeskom.
Sudarila se dva vlaka u podzemnom tunelu u Beogradu, ima ozlijeđenih
TUNEL
Sudarila se dva vlaka u podzemnom tunelu u Beogradu, ima ozlijeđenih

BEOGRAD - Putnički i teretni vlak sudarili su se u Beogradu oko 18.30, prenose srpski mediji.

Pupovac: Pokušaj da se oko SDSS-a napravi sanitarni kordon je naopaka i opasna politika
PORUKE
Pupovac: Pokušaj da se oko SDSS-a napravi sanitarni kordon je naopaka i opasna politika
ZAGREB - Mjesec dana od izbora Hrvatska će dobiti novu Vladu, treću kojoj je na čelu Andrej Plenković.
Njemački mediji: Hrvatska će za 20 godina biti prazna
CRNE PROGNOZE
Njemački mediji: Hrvatska će za 20 godina biti prazna
BERLIN - Portal Redakcijske mreže Njemačke (RND) objavio je opširnu reportažu o životu u Hrvatskoj, „najmlađoj članici EU-a“. Riječ je o korupciji i visokoj inflaciji, o oduševljenju EU-om i mladima koji napuštaju zemlju.
Rekordan broj replika na Plenkovićevo izlaganje
SABOR
Rekordan broj replika na Plenkovićevo izlaganje
ZAGREB - Mandatar za sastavljanje nove vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas u Hrvatskom saboru predstavlja nove ministre, a nakon rasprave zastupnici će glasovati o povjerenju vladi koja će imati 18 ministarstva, od kojih tri pripadaju Domovinskom pokretu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE