GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beroš: Možda sve ovo nema veze s Coca-Colom

Beroš: Možda sve ovo nema veze s Coca-Colom
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2023 / 15:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Objavljeni su glavni rezultati boce iz koje je pio mladić koji se otrovao u Rijeci. Unutra je bila jaka lužina.

Ministar zdravstva Vili Beroš održao je konferenciju za medije na kojoj je komentirao nalaze. "Čini se da se radi o samo jednom dokazanom slučaju. Riječ je o sredstvu za pranje ili odmašćivanje. Ova koncentracija lužnate tvari bi uzrokovala oštećenja kao u Rijeci, ne bi mogla biti blaža. To u Rijeci se može gledati kao podmetanje ili nenamjerna greška. Dakle, dio od oboljelih došao je zbog panike ili drugog razloga", rekao je Beroš.

Dodao je da se nijedan od prijavljenih slučajeva ne podudara s onim rječkim. "Neupitno je da je došlo do određene pogreške. Kako je do toga došlo, teško je reći", dodao je.

“Od 45 ljudi koliko ih se javilo na pregled, samo četvero ih je imalo promjene na sluznici, koje mogu, ali ne moraju biti povezane s koncentracijom lužnate tvari”, rekao je Beroš.

Za pacijenta iz Zagreba, Beroš je rekao da ima bolest čiji simptomi mogu koincidirati.

Beroš kaže da bi se moglo raziti o grešci ili sabotaži. "Neuopitno je da je došlo do greške. Kako je do toga došlo, teško je reći", rekao je. "Možemo pretpostaviti da se radilo o grešci kakve su se već ranije događale", rekao je.

Dodao je da je reakcija građana dovela do panike.

Beroš je rekao da je za slučaj doznao u subotu. "Država je radila sve što je potrebno? Što vam je trebala reći, da se radi o slučajnom trovanju. Takvi slučajevi se stalno događaju", rekao je Beroš.

"S obzirom da nije bilo naznaka da se radi o trovanju pićem koje se može širiti, nije se ništa objavljivalo", rekao je Beroš. "Kad su se pojavili novi slučajevi, onda sam reagirao. Jedan slučaj trovanja ne predstavlja javno zdravstvenu ugrozu. Možemo proširiti priču što ej bilo u svibnju. Vjerujem da ne postoji korelacija", rekao je Beroš. "Što se tiče tog slučaja iz Pule, odvjetništvo postupa", rekao je.

Tagovi: Vili Veroš, Romerquelle, coca-Cola, trovanje
PROČITAJ I OVO
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
FORMIRANJE VLADE
Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
ZAGREB - Predsjednik Mosta Božo Petrov ponovno je u subotu pozvao Domovinski pokret (DP) da sudjeluje u formiranju antikorupcijske većine u Saboru i da odustane od koalicije s HDZ-om, i tako ispuni ono što je obećao svojim biračima u predizbornoj kampanji.
Sin ubio majku na Črnomercu
TRAGEDIJA
Sin ubio majku na Črnomercu
ZAGREB - Na zapadnom dijelu Zagreba jutros se dogodilo ubojstvo.
Ukrajina napala Krim američkim raketama
NAPAD
Ukrajina napala Krim američkim raketama
KIJEV - Ruski sustavi protuzračne obrane uništili su četiri projektila velikog dometa ATACMS, koje su Ukrajini poslale Sjedinjenje Američke Države i koje je Kijev lansirao na Krimski poluotok, reklo je rusko ministarstvo obrane u subotu ujutro.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE