GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bernardić: U procesu nabave spremnika došlo do ozbiljnog kaznenog djela

Bernardić: U procesu nabave spremnika došlo do ozbiljnog kaznenog djela
TVRDNJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.07.2023 / 11:54
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Predsjednik zagrebačkih Socijaldemokrata Davor Bernardić ustvrdio je u utorak da se u procesu nabave spremnika za otpad u Zagrebu došlo do pogodovanja i ozbiljnog kaznenog djela.

"Riječ je o natječaju koji se opet namjestio za točno tvrtku Komop i spremnike tipa Sotkon koji su u sklopu pilot projekta koji je trajao samo tjedan dana Gradu darovali spremnike u Masarykovoj. Natječaj je prvo raspisan prošlo ljeto, ali poništen jer ta tvrtka nije imala certifikate neovisnih tijela", rekao je Bernardić na konferenciji za novinare na Jarunu.

Ove godine su, kaže, te certifikate maknuli iz natječaja, a posao je opet dobila ta tvrtka, "što je naravno sumnjivo".

"Ali ovaj put otišli su korak dalje i cijeli posao ugradnje spremnika, mada je to predmet nabave, prebacili na Grad Zagreb, na Čistoću i Zagrebačke ceste što je direktno pogodovanje i ozbiljno kazneno djelo", ustvrdio je predsjednik zagrebačkih Socijaldemokrata.

Niti u jednom dokumentu iz nabave nema, dodaje, niti jedne riječi da će Čistoća, Grad ili bilo tko drugi izvesti bilo koji dio radova ugradnje ili dovođenja prostora u stanje da se spremnici mogu koristiti, odnosno dovesti u funkcionalno stanje, već je to obveza ponuditelja ili konkretno društva Komop koji je dao ponudu uz takve uvjete.

"Ako isti nije uračunao te troškove znajući da će ih netko drugi izvesti i podmiriti to je dokaz zlouporabe položaja i ovlasti prilikom pripreme i provedbe natječaja", kazao je Bernardić.

Drugo, istovjetno kazneno djelo na štetu zagrebačkog proračuna se, dodao je, sastoji u cijenama po kojima bi te radove trebale izvesti Zagrebačke ceste, a koje su višestruko veće od istovjetnih tržišnih.

Planira se Zagrebačkim cestama taj beton platiti otprilike 500 posto više od njegove stvarne vrijednosti, tvrdi Bernardić.

Tagovi: Davor Božinović, podzemni spremnici, Komop
PROČITAJ I OVO
Milić: Ovo nije Plenkovićev poraz već politička realnost
STAVOVI
Milić: Ovo nije Plenkovićev poraz već politička realnost
ZAGREB - Glasnogovornik tehničke Vlade Marko Milić komentirao je kako prošao razgovor HDZ-a i manjinaca.
Bilek: SDSS neće podržati Plenkovića
ODLUKE
Bilek: SDSS neće podržati Plenkovića
ZAGREB - Nacionalne manjine rekle su da će dati potporu premijeru Plenkoviću, ali potpise za mandatara neće dati SDSS-ovci, rekao je Vladimir Bilek, zastupnik češke i slovačke manjine, nakon sastanka manjinaca s Plenkovićem u Banskim dvorima.
DP inzistira na ova četiri resora
PREGOVORI
DP inzistira na ova četiri resora
ZAGREB - Demografija, energetika, poljoprivreda i kultura, četiri su resora za koja je DP ozbiljni zainteresiran preuzeti ih pod svoje okrilje u novoj Vladi RH.
Kolakušić oštro po DP-u: Mlinarić je pisao o zlim ljudima koji će sići s vlasti. Sad pregovara s njima
OŠTRO
Kolakušić oštro po DP-u: Mlinarić je pisao o zlim ljudima koji će sići s vlasti. Sad pregovara s njima
ZAGREB - Mislav Kolakušić, partner DP-a na nedavnim izborima, zadnjih dana napada Domovinski pokret zbog sve vjerojatnije suradnje s HDZ-om u formiranju nove vlade.
Vučemilović se još nije dogovorila s HDZ-om
OTKRIĆA
Vučemilović se još nije dogovorila s HDZ-om
ZAGREB - Sve su jasniji obrisi nove parlamentarne većine. Detalji se još ne znaju. Tko će je činiti, trebalo bi biti poznato u utorak, nakon sastanka HDZ-a i Domovinskog pokreta te onoga s predstavnicima manjina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE