GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Benčić: Ako nešto ne valja oko kampanje, neka Ustavni sud i DIP kažu sad

Benčić: Ako nešto ne valja oko kampanje, neka Ustavni sud i DIP kažu sad
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2024 / 12:23
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Stranka Možemo održala je predstavljanje politika za mlade. Sandra Benčić je na početku istaknula da im je u slaganju programa jedan od bitnijih elemenata bila autentičnost zbog čega i prijedlozi mjera i programa dolaze od onih kojih se najviše tiču.

“Tako je rađen program za mlade. Mladi članovi i članice stranke nisu samo radili na programu za mlade, već su imali mogućnost predložiti i mjere za druga područja koja su bitna za mlade”, rekla je Sandra Benčić i najavila kandidate/kandidatkinje na listama – imaju 11 kandidata do 30 godina – 9 mlađih od 30 i troje koji sad imaju 30.

“Mladi su radili na pitanju politike stanovanja, rada, socijalnog prava, demografske kulture i pitanje ostanka u Hrvatskoj”, istaknula je Benčić i prepustila riječ mladima.

Matko Dujmović je govorio o radu i stanovanju.

“Predstavljam dvije glavne točke – stanovanje i rad. Prvo treba istaknuti studentski smještaj – studenti ne bi trebali biti prepušteni tržištu nekretnina, nego bi im država trebala osigurati neku sigurnost u akademskom životu. Trećina svih studenata u prošlim akademskim godinama nisu imali smještaj. Zakon o najmu je loš i ne provodi se. Puno je odredaba koje ne štite najmoprimce – od kratkog otkaznog roka, podizanja cijena, zato treba novi Zakon o najmu. HDZ je napravio veliku grešku s APN-om jer se poriče ulaganje javnog novca u privatno vlasnitvo, a srušili su u ukidanje poreza za prvu nekretninu što namjeravamo vratiti. Problem je i studentskog rada, najveći problem je odnos prema radniku na kojeg se gleda kao jeftinog.”

Potom je Ivana Brajdić predstavila politike za zdravstvo, pravo na slobodno vrijeme i demografske kulture mladih.

“Uvjeti života mladih su loših, u Hrvatskoj je 50.000 mladih s problemima mentalnog zdravlja na samo pet psihijatara koji se bave tim pitanjem”, rekla je i dodala:

“Povećat ćemo kvotu za specijalizaciju za adolescentsku psihijatriju, povećati plaće, riješiti problem centralizacije usluga – zaposlit ćemo psihologe u školama ili ako to nije moguće, osnovat ćemo mobilne timove za pomoć djeci i mladima. Pitanje prava na slobodno vrijeme je dovelo do ugrožene egzistencije i da je kvalitetno provođenje slobodnog vremena postalo luksuz – mladi si ne mogu priuštiti hranu i stan, a kamoli kazalište, sport… Uveli bismo mjeru poklona za 18. rođendan u obliku vaučera za kulturu, sport i ostale aktivnosti kojima se mladi žele baviti. Uvest ćemo građanski odgoj i proširiti biračko pravo spuštanjem dobne granice na 16 godina. Želimo pružiti mladima povjerenje.

Elena Komarić, nositeljica 11. izborne jedinice, posljednja je ukratko rekla da “ova država ima sve preduvjete biti zemlja u kojoj se može odlično živjeti, od svog rada i sve što treba su spoboni ljudi koji ne kradu”. “Na primjeru Zagreba vidimo da su promjene moguće”, istaknula je.

Na koncu je još Sandra Benčić, odgovarajući na pitanja novinara, napomenula:

“Bit ćemo puno na terenu, uvijek smo temeljili kampanju na kontaktu s građanima. Aktivni smo na društvenim mrežama i koristimo i druge alate poput oglašavanja na plakatima, u digitalnim medijima. Nemamo neke velike reklame na televiziji jer je to skupo pa smo više uložili u teren i direktnu komunikaciju s građanima.”

Govoreći o budžetu otkrila je: “Budžet je oko pola milijuna eura ukupno za ovu kampanju, ali to ne znači da će se toliko potrošiti. Imamo donacije građana. Kad građani dođu na štand, rešetaju nas pitanjima. Sva pitanja su sadržajna. Da takve rasprave imamo u Saboru, bila bih najsretnija.”

Na posljednje pitanje o eventualnim nepravilnostima kampanje Benčić je napomenula:

“Očekujemo od Ustavnog suda i DIP-a da se prije izbora ili prije dana šutnje očituju oko regularnosti kampanje i nikako se ne smije dozvoliti da se naknadno, nakon objave rezultata izbora, ide u smjeru poništavanja izbora ili takvih radikalnih poteza. Ako nešto ne valja, neka kažu sad ili zauvijek šute.”

Tagovi: benčić, možemo!, komarić, dujmović, stanovanje, dip
PROČITAJ I OVO
Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe razveselila Prištinu
INTEGRACIJA
Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe razveselila Prištinu
PRIŠTINA - Parlamentarna skupština Vijeća Europe (PACE) preporučila je u utorak prijem Kosova u tu organizaciju, što je naljutilo Beograd koji je rekao da je to "dan srama", dok ga je Priština nazvala "velikim danom" i korakom bliže prijemu u punopravno članstvo.
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
POTRESI
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
LJUBLJANA - Slovenija je pod velikim rizikom od potresa, ali većina javnosti toga nije svjesna, smatraju sudionici današnjeg savjetovanja Zavarovalnice Triglav.
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
NEVRIJEME
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
ZAGREB - U Hrvatsku je stigla najavljena promjena vremena. Posebno upozorenje objavio je i DHMZ.
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
POTVRĐENA KAZNA
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
ZAGREB - Visoki kazneni sud potvrdio je Damiru Škari (65) presudu od dvije i pol godine zatvora.
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
JASNA PORUKA
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
KIJEV - Potencijal oružanih snaga Rusije višestruko premašuje kapacitete Ukrajine, te stoga Kijev nema šanse da nastavi borbu bez pomoći Zapada, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE