GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beč proglašen najboljim ekološkim gradom

Beč proglašen najboljim ekološkim gradom
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.09.2023 / 12:37
Autor: SEEbiz
beč - Beč (Hina OTS) - Austrijska prijestolnica ove je godine osvojila nagradu EU-a za ekološku proizvodnju. Beč je jedina metropola koja nudi organske proizvode iz vlastite proizvodnje

Član bečkog gradskog poglavarstva Jürgen Czernohorszky (druga osoba zdesna) s timom branda na dodjeli nagrade u Bruxellesu

Europska unija svake godine dodjeljuje nagradu za ekološku proizvodnju „EU Organic Award” u sedam kategorija. Zahvaljujući vlastitom brandu organskih proizvoda „Wiener Gusto“ austrijska je prijestolnica odnijela pobjedu u kategoriji „Najbolji ekološki grad”. Glavni grad Austrije jedina je metropola koja samostalno proizvodi organske proizvode. Proizvodi dolaze iz regionalne proizvodnje, a kratkim lancima opskrbe Beč pridonosi zaštiti okoliša.

Proizvodi uzgojeni na poljoprivrednim površinama Beča od prošle su godine dostupni pod brandom „Wiener Gusto“, a mogu se kupiti u različitim supermarketima, trgovini u parku Lainzer Tiergarten i online putem. Bogata ponuda organskih proizvoda obuhvaća pšenično glatko brašno, leću, raženo brašno, laneno ulje, krumpir i raznolik izbor specijaliteta od mesa divljači. Grad u naredne dvije godine planira proširiti ponudu i organskim voćnim sokovima, bio suncokretovim uljem, bio pirovim brašnom i bio tofuom te novim mesnim organskim proizvodima.

Proizvodi se mogu kupiti i u posebnoj trgovini Wiener Gusto © Forst- und Landwirtschaftsbetrieb der Stadt Wien

Glavni grad Austrije može se pohvaliti iznimno visokom kvalitetom života i velikim udjelom zelenih površina, dok gotovo 14 % površina odnosno 5.700 hektara koriste bečki poljoprivrednici za proizvodnju različitih proizvoda izvrsne kvalitete. Austrijska metropola također raspolaže s oko 2.000 hektara oranica i vinograda, što je čini jednim od najvećih organskih poljoprivrednih gospodarstava u zemlji.

Gradonačelnik Beča Michael Ludwig izrazio je zadovoljstvo osvojenom nagradom: „Iznimno smo ponosni što je nama važan projekt dobio posebnu nagradu EU-a. Brand Wiener Gusto obogaćuje kvalitetu života u našem gradu u još jednom važnom aspektu.”

Tagovi: Beč, ekologija
PROČITAJ I OVO
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
OČEKIVANJA
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
NOVA GRADIŠKA - Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 33. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade "Kune" u Novoj Gradiški, a tom prilikom dao je i izjavu za medije.
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
PORUKE
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
ZAGREB - Nakon sastanka s predstavnicima Domovinskog pokreta, pred kamere je stao šef SDP-a Peđa Grbin.
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
PORUKE
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izrazio je danas uvjerenje da će HDZ s Domovinskim pokretom već ovaj tjedan razgovarati o završnom obliku koalicijskog sporazuma za sastavljanje nove vlade, poručivši da nema razloga razmišljati o novim izborima.
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
NAJAVE
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez najavio je da neće podnijeti ostavku te da će ostati na mjestu premijera.
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
SUVERENISTI
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
ZAGREB - Nakon Domovinskog pokreta (DP) i Mosta tijekom prošlog vikenda još je jedna oporbena stranka ostala suočena s osipanjem svojih saborskih redova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE