GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BBB: Svi troškovi naše braće u Grčkoj plaćeni su donacijama obitelji i navijača

BBB: Svi troškovi naše braće u Grčkoj plaćeni su donacijama obitelji i navijača
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.12.2023 / 12:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon što su se pojavile informacije da je troškove obrane hrvatskih navijača, koji su od kolovoza bili u grčkim zatvorima zbog nereda u kojima su sudjelovali u Ateni i u kojima je jedan grčki navijač ubijen, snijela država, oglasili su se iz navijačke skupine Bad Blue Boys.

“Suprotno napisima u pojedinim medijima, troškovi obrane kao i svi drugi troškovi za našu braću u Grčkoj plaćeni su donacijama njihovih obitelji te Bad Blue Boysa i ostalih navijača Dinama, kao i navijača nekih drugih klubova. Svima njima se i ovim putem zahvaljujemo.

Rijetke su prilike u kojima demantiramo novinarske laži na svoj račun, ali ovaj put na to nas tjeraju zlonamjerni pokušaji nametanja političkog konteksta u ovoj priči”, poručili su iz navijačke skupine.

O tome kako država pomaže navijačima u povratku u Hrvatsku je ranije u nedjelju govorio i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

“Pitanje je imaju li oni dokumente, sredstva, događa se proces bez presedana. I grčki sudovi i tužiteljstvo i zatvorski sustav rade vikendom. To se još nije dogodilo. Donijeli su odluku da se napravi izvanredni korak i da ih se što prije pusti. U tim okolnostima i naše veleposlanstvo radi non stop. Dosad je njih nešto manje od 20 došlo u veleposlanstvo, neki su tražili putni list, neki sredstva za povratak u Hrvatsku, nitko još nije tražio novac za jamčevinu, ali veleposlanstvo je dobilo naputke da im to pokrije, a kasnije će se to rješavati. To je uobičajena procedura kada veleposlanstva i konzulati pomažu građanima”, kaže i dodaje kako država i služi tome da pomogne građanima.

“Većina od ovih koji su pušteni u petak, samo troje ili četvero ih je bilo u Ateni, većina ih je u različitim dijelvima Grčke. Policija ih je prepratila u Atenu i oni danas, svako u individualnom angažmanu dolazi nazad. Nisu oni svi iz Zagreba, nije ovo organizirano putovanje nazad nego iskaz države, a pomagali smo im angažirano sve ove mjesece. Oni dolaze nazad kući”, kaže Plenković.

Fotografija: Ana Raić, N1

Tagovi: Bad Blue Boys, Dinamo, AEK Atena
PROČITAJ I OVO
Milić nakon pregovora: U procesu smo približavanja
PREGOVORI
Milić nakon pregovora: U procesu smo približavanja
ZAGREB - Završio je večerašnji novi krug pregovora HDZ-a i DP-a.
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ODLUKE
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić izjavio je u ponedjeljak da je DP na predsjedništvu stranke potvrdio da ne može biti dio većine u kojoj su SDSS i Možemo!
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
OČEKIVANJA
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
NOVA GRADIŠKA - Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 33. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade "Kune" u Novoj Gradiški, a tom prilikom dao je i izjavu za medije.
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
PORUKE
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
ZAGREB - Nakon sastanka s predstavnicima Domovinskog pokreta, pred kamere je stao šef SDP-a Peđa Grbin.
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
PORUKE
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izrazio je danas uvjerenje da će HDZ s Domovinskim pokretom već ovaj tjedan razgovarati o završnom obliku koalicijskog sporazuma za sastavljanje nove vlade, poručivši da nema razloga razmišljati o novim izborima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE