GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Banožiću prijeti višegodišnji zatvor

Banožiću prijeti višegodišnji zatvor
ODGOVORNOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.11.2023 / 17:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Danas smijenjeni ministar obrane Mario Banožić, nakon što izađe iz bolnice i oporavi se od posljedica jutrošnje prometne nesreće, vjerojatno će se morati suočiti s pravosudnim postupkom koji će se protiv njega voditi zbog uzrokovanja smrti druge osobe u prometnoj nesreći.

U jutarnjim satima u subotu 11. studenoga, na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji, dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao ministar obrane Mario Banožić. Njegov terenac marke Nissan Terrano sudario se frontalno s kombijem, prilikom čega je vozač kombija poginuo, a Banožić je zadobio teške ozljede glavne, prsnog koša, trbuha i noge. Nakon primarne obrane u vinkovačkoj bolnici, prebačen je u KBC Osijek.

Iz izjave zamjenice državne odvjetnice iz Vukovara Biljane Luburić, nedvojbeno je da je prometnu nesreću u kojoj je poginuo vozač kombija Goran Šarić, svojim terencem Nissan Terrano izazvao Mario Banožić, i to zato što je "krenuo u pretjecanje teretnog vozila ne uvjerivši se prethodno da to može učiniti na siguran način dok je iz suprotnog smjera nailazilo kombi vozilo".

Iako to još nije službeno potvrđeno, protiv ministra će morati biti pokrenut postupak zbog izazivanja prometne nesreće, a bude li osuđen čekala bi ga moguće višegodišnja zatvorska kazna, što će ovisiti o otegotnim i olakotnim okolnostima koje bi se iznijele tijekom postupka. Kazneni zakon u članku 227. kaže da će sudionik u prometu koji kršenjem propisa o sigurnosti prometa izazove nesreću sa smrtnom posljedicom biti kažnjen kaznom zatvora od tri do 15 godina, a ako je to djelo počinjeno iz nehaja predviđena kazna je od jedne do osam godina zatvora.

Tagovi: bANOŽIĆ, NESREĆA
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE