GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bačić o Milanovićevom potezu: Neka podnese ostavku

Bačić o Milanovićevom potezu: Neka podnese ostavku
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2024 / 10:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i obnove Branko Bačić bio je gost N1 televizije u kojem je s našom Mašenkom Vukadinović razgovarao o kandidaturi Zorana Milanovića na parlamentarnim izborima.

“Ništa se bitno jučer nije promijenilo. Zoran Milanović već četiri godine krši ustav RH. S te strane nas nije previše iznenadilo i zateklo. Zateklo nas je kršenje ustava RH jer on prema Ustavu kao predsjednik ne može i ne smije u tom procesu sudjelovati. Nije mi jasno da bilo tko u hrvatskom društvu može relativizirati ovakav postupak. Ukoliko je želio sudjelovati u procesu za izbor predsjednika, trebao je dati ostavku. Ovo doista itko nije očekivao da će učiniti predsjednik”, rekao je ministar Branko Bačić za N1 televiziju.

“On određuje datum izbora i na kraju završava izborni proces s njegovom dodjelom mandata. To je toliko apsurdno, on ne može biti u isto vrijeme i kandidat i predsjednik RH. Očekujemo da Ustavni sud da priopćenje”, kazao je.

“Zamislimo da je ovo napravila Kolinda Grabar Kitarović. Danas bi svi koji pozdravljaju Zoran Milanovića uprli prstom u nju i omalovažavali ju, tražili da ne sudjeluje u izbornom procesu. Ovo će ostaviti trajni ožiljak u hrvatskom demokratskom procesu. Neka Zoran Mlanović podnese ostavku. Pitanje je je li to trebao napraviti i prije kandidature”, dodao je.

“Sve dvojbe je Ustavni sud svojim odlukama razriješio. Nije ostalo traga ooko ustavnosti mjera. Da ne bi ispalo da smo time što je Milanović ušao u proces u političkom smislu, iznenađeni, svjesni smo da ćemo imati još jednog političara u političkoj igri i tome ćemo se prilagoditi”, rekao je.

“Predsjednici su uvijek najpopularniji političari. On kaže da je došlo vrijeme za sedlanje konja, podsjetio bi ga da su ti konji izborni gubitnici. Svi su se oni imali vremena pokazati. Hrvatska je danas puno uređenije društvo nego 2015. godine. Treba jasno reći da je država otkad je vodi Andrej Plenković uređena država”, rekao je Bačić.

On navodi da je predsjednik određivanjem izborne srijede zalupio vrata Hrvatima u Bosni i Hercegovini jer će to njima biti radni dan.

“Žao nam je što je top napravljeno zbog dijela naših sugrađana koji neće moći pristupiti biralištima”, kazao je.

“Ustrajavanje oporbe na samo jednoj temi ih je dovelo do toga gdje sad jesu. Ulazak Zorana Milanovića u igru je pokazatelj da Sandra Benčić i Peđa Grbin nisu dobri kandidati za premijere Hrvatske. Ulazak Zoran Milanovića samo je homogenizirao naše birače. Ovakav nastup u kojemu se pod cijenu kršenja Ustava ulazi u izbornoi ciklus, imat će odgovor kod brojnih naših sugrađana. Ne može cilj opravdati cilj. Ne možete kršiti Ustav da skinete mrski HDZ”, rekao je ministar Branko Bačić pa je dodao: “Neće Rafale odrediti izbor u Hrvatskoj. Naši sugrađani znaju da će Rafale preletjeti, nije bitno par dana prije ili kasnije. Neće SDP imati prilike rušiti nikoga u Hrvatskom saboru. Sve što danas hrvatka javnost zna o susretu Ivana Turudića i Zdravka Mamića znali su svi pa nisu poduzeli ništa. Zoran MIlanović želi poraziti HDZ jer još nije prebolio poraz 2016. godine.”

Tagovi: bačić, milanović, plenković, kolinda
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE