GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azovstal gotovo uništen, Ukrajinci tvrde da su vratili dio Harkiva

Azovstal gotovo uništen, Ukrajinci tvrde da su vratili dio Harkiva
RAT U UKRAJINI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2022 / 20:02
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U kijevskoj regiji otkrivena je nova masovna grobnica, a ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ponovno je optužio Ruse za korištenje mobilnih krematorija. Usprkos svemu, Zelenski tvrdi kako je spreman za razgovor s Vladimirom Putinom.

Još jednom su razmjenjene oštre poruke između Rusije i Zapada. Sergej Lavrov poručio je kako Rusija nije u ratu s NATO-om, ali da NATO misli da je u ratu s Rusijom. Također je rekao kako bi se “Moldavija trebala zabrinuti za svoju budućnost”.

Iz SAD-a su stigle nove optužbe na račun ruskog predsjednika Vladimira Putina. Glasnogovornik Pentagona John Kirby kaže kako je ruski predsjednik odgovoran za brutalnost i izopačenost koju smo vidjeli tijekom rata u Ukrajini.

Ukrajinska vojska tvrdi da su ruske snage i tiijekom subote nastavile napade na već razoreni Mariupolj.

U novoj objavi na Facebooku ukrajinskih oružanih snaga stoji da su napadi bili usredotočeni na čeličanu Azovstal gdje se skrivaju vojnici i civili. Dodali su i da su Ukrajinci ponovno preuzeli kontrolu nad četiri naselja u Harkivu.

Ukrajinski mediji i svjedoci javljaju kako je Odesom nakon 18 sati po lokalnom vremenu odjeknulo nekoliko eksplozija. CNN javlja i kako lokalne vlasti kažu da je uništena pista na lokalnom aerodromu.

Eksplozije su se čule malo nakon što su se oglasile sirene.

Gotovo svaka zgrada u sklopu čeličane Azovstal, posljednje ukrajinske utvrde u Mariupolju, uništena je, pokazuju nove satelitske snimke koje je objavio CNN.

Na krovovima se vide goleme rupe, neki su potpuno urušeni, a od nekih zgrada ostale su samo ruševine.

Mnoge kuće i kao i zgrade institucija istočno od čeličane također su uništene. CNN podsjeća kako se stotine vojnika i civila skrivaju u podrumskim prostorijama čeličane, te dodaju kako se sa satelitskih snimki ne može razaznati jesu li i one uništene.

Zapovjednik tamošnje postrojbe, Sviatoslav Palamar, u petak je rekao kako do nekih prostorija ne mogu ni doći jer su zatrpane. Dodao je i kako se u čeličani skrivaju i djeca stara od 4 mjeseca do 16 godina.

Tagovi: Azovstal, Mariupolj, britanski obavještajci, ruska vojska, Harkiv
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE